• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 3357 lintjes werden vandaag uitgereikt aan mensen die iets bijzonders doen voor de wereld. Op Curaçao sleepte 19 mensen de koninklijke erkenning in de wacht. Versgeperst.com vroeg zich af aan wie voorbijgangers een lintje zouden willen geven.

“Ik zou mijn oma wel een lintje willen geven”, reageert de 22 jarige Clifton. “Ze staat voor iedereen altijd klaar, zelfs voor mensen die ze amper kent. Ze zorgt bijna voor alle kinderen in de buurt.”  De 52-jarige Angie zou dokter Moises Frumencio Da Costa Gomez wel willen aandragen voor een lintje. ” Hij heeft goede dingen gedaan en ik zou voor kiezen. Jammer dat hij overleden is en het lintje niet meer in ontvangst kan nemen.”

Ophangen
De 26-jarige Patrick heeft weinig idee voor het lintje. “Ik zou niet zo snel weten wie ik er een zou willen geven. Ik kan er wel een paar bedenken die ik aan een lintje zou willen ophangen.” Marjam (62) vindt dat Jacob Gelt Dekker wel een erkenning verdient. “Hij heeft veel voor het eiland gedaan, mooie projecten opgezet en dit helemaal zelf gedaan. Een goed voorbeeld voor iedereen.”

Lintje verdiend
De 24-jarige Anne is het eens met het lintje dat Gregorie Elias, een van de organisatoren van het Curacao North Sea Jazz, ontving. “Elias heeft een geweldig feest naar het eiland gebracht zonder hier zelf winst over te maken. Het heeft Curacao op de kaart gezet, toeristen naar het eiland gebracht en mij en vele anderen twee topavonden gegeven. Die man heeft het lintje meer dan verdiend.”

4 reacties op “Wie zou jij een lintje geven?”

 1. pfff, lintjes, inderdaad een zielig oubollig hollands janklaasen en katrijn show. 😉
  jammer dat curacao nog steeds in deze belachelijke koninkrijk zit! pfff. 😆

 2. Ik ben fel tegenstander van die poppenkast.

 3. @BOM BO KLAD, van de carnavalsvereniging ?

 4. uiteraard de heer wiels natuurlijk