• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ter gelegenheid van Koninginnedag zijn vandaag in totaal 3357 Koninklijke onderscheidingen verleend. Op Curaçao kregen 19 personen een lintje opgespeld. Onder andere Gregorie Elias, één van de mensen achter het Curaçao North Sea Jazz Festival, ontving een lintje.

De volgende personen hebben vanochtend in het Paleis van de Gouverneur in Fort Amsterdam van gouverneur Frits Goedgedrag de lintjes ontvangen; Ytje Andreae-Albertsma, Ken Berend, Mia Corstjens-Graat, Otilia Damon-Basilio, Charles do Rego, Elvio ‘Doortje’ Doran, Gregorie Elias, Hugo ‘Frank’ Gressman, Peter Huisman, Roland ‘Nacho’ Ignacio, Sidney Isidora, Henry Van der Kwast, Els Langenfeld-van Capelle, Myrna Leetz-Cijntje, William Millerson, Harry Moen, Edwin ‘Broeder’ Valeriano, H. Yu en Maria-Cecilia ‘Popi’ Wawoe-Wolfschoon.

Lintjesregen
In totaal hebben op Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden 34 personen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Op Aruba zes personen, Sint Maarten zeven personen en de BES-eilanden twee personen. Iets meer mensen dan vorig jaar kregen een koninklijke onderscheiding. Voor 4097 mensen was dit jaar een lintje aangevraagd. 11,6 procent van de voorstellen is afgewezen. Vrijwilligers vallen vaak in de prijzen; dit jaar zijn dat er 3637.

5 reacties op “19 lintjes op Curaçao uitgereikt”

 1. De twee koninklijke onderscheidingen voor Bonaire zijn uitgereikt door de Gezaghebber en de namen zijn te lezen op http://www.banboneirubek.com/content/lintjes-voor-bonaire

 2. Dhr.Wiels zal zeker in de toekomst een lintje krijgen uit handen van Prins Willem Alexander en Maxima voor het bewerkstelligen van de bewustwordingsproces van de Afro-Curacaoenaars.
  Wacht maar lekker af totdat er een koninginne machtsoverdracht plaats vindt in Holland.

 3. Een koninklijke onderscheiding (informeel: een lintje) is in Nederland een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving

  Nee Wiels zal geem lintje krijgen

 4. Wiels wordt Conquistador in de orde van Simon Bolivar, de versierselen worden hem door Chavez (de Venezolaanse) persoonlijk uitgereikt.

 5. en wiels dan !!