• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkCURAÇAO – Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. Deze week kijken we naar het Masterplan voor Waaigat. Hoe staat het met de bouwplannen voor dit gebied? Gebeurt er nog iets?

Een ‘board walk’, boten die bij een restaurant aanmeren, waterrecreatiemogelijkheden en een schoner milieu. Dit is het Masterplan voor Waaigat. Maar vanaf wanneer kan het volk hiervan gaan genieten?

Stichting Fundashon Desaroyo Waaigat heeft een paar jaar geleden het Masterplan opgezet. Restaurant Pampus, welke op de website van AOB Architects te zien is als een gedeelte van de Masterplan, is al een tijdje open. De rest laat nog echter op zich wachten. “Alles staat op dit moment stil”, zegt Marcel Dennert van IMD Consultancy. “We hebben een plan samen met de stichting in elkaar gezet, maar het zit kennelijk bij de overheid vast. Eddie de Kort, voorzitter van Fundashon Desarayo Waaigat weet zelf niet waar precies het probleem zit. Hij is het aan het uitzoeken, maar heeft nog steeds geen antwoorden kunnen krijgen. Niemand kan iets erover vertellen.”

Volgens Dennert is de financiering van het project een probleem. “Het plan is om Waaigat via een ondergrondse waterleiding met de zee te binden. Deze verse waterleiding zal ervoor zorgen dat het water verschoond zal worden en dat er mogelijkheden voor waterrecreatie komen. Boten kunnen dan in een haven aanmeren en mensen zouden zelfs kunnen zwemmen. Maar een dergelijke waterleiding is duur en het is niet te verwachten dat de overheid alles zelf gaat betalen. Daarom was het de bedoeling dat de overheid een gedeelte betaalt en privé investeerders het andere gedeelte. Jammer genoeg staat alles ‘on hold’.”

Dennert hoopt dat de stichting snel iets te horen krijgt van de overheid. “Waaigat zou een leuk recreatiegebied worden, voor lokalen en toeristen. Het is te hopen dat alles weer in beweging komt.” Bij de Dienst Ruimtelijke Ordening en Planning wil niemand iets over de bouwplannen kwijt. Met andere woorden: het is erg onduidelijk wanneer het volk het nieuwe Waaigat zal zien.

www.versgeperst.com