• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft via een brief aan president Juan Manuel Santos de ‘solidariteit en condoleances’ van Curaçao geuit aan ‘onze zuster republiek Colombia’. Het Latijns-Amerikaanse land kampt al weken met hevige regenval.

De ernstige regenval in Colombia veroorzaakt onder andere modderlawines en verandert straten in rivieren. Ten oosten van Medellin in Rio Negro zijn ruim 100 mensen hun huis kwijtgeraakt. De regenval heeft ook doden geeïst ten gevolge van overstromingen en van modderlawines.

Wegen
Ook de wegen in Colombia begeven het onder al het water. De gemeentes zijn druk bezig om wegen te herstellen. Er vallen gaten in wegen, er liggen bergen modder op de straten en delen van wegen zijn weggespoeld. Daarom sluit Schotte zijn brief af met de zin: “Jullie zijn in onze gedachten en gebeden terwijl jullie krachten verzamelen om uw mooie land te kunnen herstellen en herbouwen. Wij wensen jullie kracht, vrede en zekerheid in de komende dagen en maanden.”

9 reacties op “Schotte betuigt medeleven aan Colombia”

 1. @Richie, ik heb niets met Colombia en om dan over dat land pratend, te pretentenderen dat het mijn zuster is, is al helemaal een joke.

 2. hahaha

 3. @Edward, als je je zuster republiek je medeleven betoont doe je dat als republiek anders had het gewoon “zijn medeleven aan de Republiek Colombia” moeten zijn. Capice ?

 4. Wat een negatieve reacties op een op zich positieve aktie van Schotte.

  Er staat “onze zuster republiek Colombia” Dit kan ook gelezen worden als onze zuster, republiek Colombia.

  Je kan het niet eens zijn met de politieke daden van iemand maar om nou dingen te gaan verzinnen?

 5. Er staat in het bericht “zuster republiek Colombia” en niet “zusterrepubliek Colombia”.
  Met andere woorden: het gaat om onze zuster, Republiek Colombia. Er staat niet dat wij ook een republiek zijn (niet in dit bericht althans).

  Laten we er niet meer van maken dan het is mensen.

 6. Schotte zou zich eens meer moeten bekommeren om zijn eigen Yu-zusters/broeders die kapot gaan aan de sluipende zooi die via de ISLA over “onze republiek” wordt uitgestort!
  MAS SERKA DE BO, tog!!!!

 7. President Banaan van de republiek Curacao……..

 8. Dat Schotte er niet even met het vliegtuig naartoe gaat om zijn medeleven te betuigen. Oh neen, korter dan 3 uur vliegen….zit je geen business class, de dagvergoeding is niet hoog genoeg, dan maar even zo gedaan.

  “Zusterrepubliek Colombia”??? Waar komt deze onzin vandaan. Curacao hoort gewoon bij het Koninkrijk der Nederlanden en dat is zeker geen republiek.

 9. Jammer, heb ik het ontstaan van de Republiek Curaçao gemist ? Kan ook niet eens even naar de snek, want als je terug komt leef je in een Republiek. Mij is alleen nog niet bekend wie onze president is, Schotte ?