• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De resultaten van de werving en selectie van de topkader functies voor de overheid zijn bekend. Het bureau Aalse & Partners is door de Regering gekozen voor de werving en selectie van 38 leden van het topmanagement in de zogenoemde Nieuwe Bestuurlijke Organisatie van de overheid.

Het ging daarbij om de posities Secretaris-Generaal, Sector Directeur, Beleidsdirecteur, Directeur HR-OO-IT, Directeur Shared Services Organisatie en Directeur Buitenlandse Betrekkingen. In 2010 had een eerste ronde werving en selectie plaatsgevonden. De kandidaten die daaruit naar voren waren gekomen, hebben na een aanvullend referentie-onderzoek ook meegedaan als kandidaat in de tweede ronde.

Derde ronde
Uit beide rondes zijn 55 mensen voorgedragen voor de 38 vacante posities, en daarvan komen er 28 uit de eerste ronde en 27 uit de tweede ronde. Omdat er meer kandidaten zijn voorgedragen dan beschikbare posities, moest de regering keuzes maken. Daarintegen is er niet voor elke positie een geschikte kandidaat gevonden en moet er een derde werving- en selectieronde plaatsvinden. In het schema hieronder is te zien welke posities zijn goedgekeurd door de Raad van Ministers en welke posities nog open staan.

[scribd id=54134585 key=key-iiklioj4tzk6czy4xut mode=list]

7 reacties op “Topkader functies overheid bekend”

 1. @Javier
  “Dit bureau is wel degelijk objectief ……..” schrijf je
  Vind je dit echt als je kijkt naar er wie allemaal benoemd is?
  Het gaat om de hoogste ambtenarenposten. Ik verwacht hier mensen met dikke diploma’s EN aantoonbare werkervaring EN getoonde integriteit. Hanteer deze drie criteria en kijk wie er nog overblijft op de lijst.

 2. @javier, wij wensen onze premier inderdaad veel wijsheid toe want als er iets is wat bij hem ontbreekt is dat het wel..

 3. Zomer 2010 heeft een bureau de aanbesteding gekregen voor de werving & selectie daar zijn kandidaten uit zowel Curacao als Nederland geselecteerd. Dit bureau heeft conform de eisen en wensen van het toen zittende bestuurscollege gehandeld. Deze kandidaten zijn voorgedragen bij de geduptueerde welke P&O in haar portefeuille had. De PAR heeft de benoemingen over de verkiezingen heen getild. Je zou hier kunnen spreken van een inschattingsfout van de PAR maar tegelijk wilde de PAR niet vooruit regeren.

  Voorjaar 2011 heeft een ander bureau de opdracht gekregen. Dit bureau is een 2e ronde gestart. Dit bureau is wel degelijk objectief maar je hebt nu eenmaal te maken met de politiek kleur(en). Naatuurlijk is er ook verbazing over de benoemingen van een aantal topkaderleden met een justitieel verleden. Deze mensen benoemen is natuurlijk niet integer. Ik hoop dat de geachte afgevaardigde Wiels daar een politiek debat over aangaat. Je kan van de geachte afgevaardigde Wiels veel zeggen en denken maar als het om integriteit gaat in het ambtenarenapparaat wil Wiels het debat opzoeken. Dus mijnheer Wiels zet uw schrap en ga dat debat aan. Ook al is het een lid van de PS.

  Dat niet alle functies nu ingevuld zijn heeft ook te maken met de politieke kleur(en). Dit wordt bevestigd in de media door de minister van bestuur, planning en dienstverlening. Er is echter nog wel een flinke haar in de soep. Er zijn namelijk ook kandidaten uit Nederland, zijnde Yu di Korsou, die gesolliciteerd hebben. Die hebben geen enkele politieke kleur maar willen Curacao vooral vooruit helpen. Toch zijn ook deze kandidaten gesneuveld in de selectie. En dat is jammer want een aantal Yu di Korsou zaten klaar om dat prachtige Curacao verder te helpen.

  De minister-president Schotte heeft het niet zo op met kleuren en hij zal dus de regie moeten nemen in dit proces. De functies moeten toch bezet worden ook de functie directeur Buitenlandse Betrekkinge is niet vervuld.

  Ik wens onze MP Schotte veel wijsheid en sterkte toe want een deel van de eilandgenoten zal hoofdschuddend weer verder gaan.

 4. Kijk en dit is dus de reden dat de intelligente ydk in Nederland blijven.. alle topbaans worden door vriendjes ingenomen..

 5. Geen greintje zelfreflectie of besef van “good governance”!
  Als een vakkundig kandidaat ook maar een “zweem” van gele kleur om zich heeft (chinees of PAR) dan wordt er accuut op hoge toon geroepen dat deze kandidaat zeker niet in aanmerking kan komen en wordt vrolijk een vriendje uit de hoge hoed getoverd zonder dat deze aantoonbaar over de juiste competenties (zelfs kandidaten met crimineel verleden komen zonder probleem weer in beeld) voor de functie beschikt!!!
  Een enge ontwikkeling want Curacao zakt zo steeds veder af naar een dictatoriaal en corrupt bestuurd land!!

 6. Ik zie net dat er zelfs mensen benoemd zijn die in 2003 nog veroordeeld zijn voor enstige misdrijven zoals oplichting en valsheid in geschrifte. Deze mensen dienen op en top integer te zijn. Hoe is dit in vredesnaam mogelijk?????

  Overigens zijn het over het algemeen “partijgetrouwen”. Dit geeft natuurlijk heeeeel veeeel twijfel bij de objectiviteit van het ingehuurde bureau.

 7. Wat heeft de inzet van dit bureau gekost???? Een vermogen …… enne…. bijt niet in de hand die je voedt.
  Logisch dus dat de voorgedragen personen alleen afkomstig zijn van partijen die in de regering zitten en/of die zwaar ondersteunen.
  Wat een farce.