• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Commissarisen (RvC) biedt de ontslagen directeur van Curaçao Ports Authority (CPA) Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy negen maanden salaris aan. Volgens een bron bekend bij Versgeperst.com bespreekt De Lannoy vandaag of morgen het voorstel met zijn advocaat.

Hij wordt bijgestaan door advocaat Michael Bonaparte. De Lannoy houdt zich aan de mediastilte die is afgesproken rondom het CPA-conflict mede omdat de oud-directeur geen modder wil gooien in de media. Het is nog onduidelijk of hij akkoord gaat met het aanbod, aangezien De Lannoy een vijf jaar durend contract had bij CPA en zijn imago tijdens het proces is aangetast.

Ontslag
De Lannoy trad per 1 november 2010 aan als statutair directeur bij het havenbedrijf. Al kort daarna werd er door president-commissaris Amparo dos Santos een onderzoek ingesteld naar het functioneren van CPA. De oud-directeur ging tijdens het onderzoek, uitgevoerd door accountant Terry Hernandez, een paar keer met verlof. Aan de hand van conclusies uit het rapport van Hernandez werd De Lannoy, ondanks dat het onderzoek ging over de tijd voordat hij directeur was, ontslag aangezegd door de RvC.

1 reactie op “Negen maanden salaris voor De Lannoy”

  1. IAW het rapportje van Hernandez dat 150.000 duizend gulden koste is zo slecht dat er geen redenen zijn om de lannooi te laten ontslaan dat men nu 9 maanden salaris wil gaan betalen.. en wie moet dit allemaal betalen.. juist HET VOLK!!

    kindernen gaan nog steeds zonder eten naar school en scholen hebben geen middelen.. en onze regering die zo dicht bij ons is alleen maar aan het reizen en geld uitgeven zoals dit..