• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister-president Gerrit Schotte is akkoord gegaan met de voorgestelde dienstreisregeling van 16 maart 2011. In deze nieuwe regeling staat dat degene die op dienstreis gaat een vergoeding voor reiskosten en verblijfkosten en een verzekering tegen vliegrisico’s ontvangt.  

De dienstreizen vinden volgens het akkoord alleen plaats in overeenstemming met de comptabele wetgeving. De vergoeding van de reiskosten wordt niet genoten indien vrije overtocht is verleend. De gezagdragers vliegen economy class, maar als de vlucht langer duurt dan drie uur wordt business class gevlogen.

Daggeldvergoedingen
De daggeldvergoedingen die de gezagdragers ontvangen verschillen per het gebied waar naartoe gereisd wordt. Voor de bestemmingen Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden geldt voor de ministers een vergoeding van 80 dollar en voor de ambtenaren 70 dollar. Voor een bestemming binnen de Europese Unie geldt respectievelijk 145 euro en 130 euro. Ministers die naar andere bestemmingen in de wereld reizen ontvangen 135 dollar en ambtenaren 120 dollar.

Exclusief
In het geval van dienstreizen naar Aruba, BES-eilanden en Sint Maarten met een verblijf dat korter is dan 12 uur, zal de vergoeding de helft van het bedrag zijn. Alle vergoedingen zijn exclusief ticket, hotel, vervoerskosten, telefoonkosten en internetkosten. Deze moeten later worden verantwoord.

8 reacties op “Schotte akkoord met dienstreisregeling”

 1. @ WaarGaatDitEilandNaarToe
  Ik ben volledig met je eens. Wat ik ook echt niet snap is waarom moet een fotograaf uit Nederland worden ingevlogen om foto’s van snoepreisjes en bijeenkomsten te maken? Wat een toneel allemaal van die mediageile Schotte. Wie heeft er baat bij? Allemaal geldverspilling. Laatst was deze fotograaf op curacao en moest een nietszeggende fotoserie maken van een bijeenkomst tussen Schotte en een aantal jonge musici in Fort Amsterdam. Die Schotte is één en al show, niets meer en niet minder.

 2. Gisteren weer een hele brief in de amigoe van de heer Sambo over kolonisatie van Nederland tot aan Slavernij aan toe.. maar dit soort dingen horen we hem nooit over??

 3. Grappig is veel ministers blijven gewoon bij familie of minaressen slapen en krijgen vaak lunches en avondeten aangeboden door het bedrijf of gemeente waar ze langs gaan iaw ze verdienen er goed geld mee!

 4. Hier word je toch kotsmisselijk van!
  En zij maar zeggen dat er zijn voor het volk! Ik zie de armoede hierdoor niet verminderen hoor! In tegendeel.. Blegh.. Mag ik even kotsen?!

 5. Op zich heb ik weinig tegen de gestelde daggeldvergoeding al vind ik die voor Europa erg hoog. Ik denk dat er met name gekeken moet worden naar de noodzaak voor een dienstreis. Als volk hebben we stellig de indruk dat met name ministers te pas en te onpas het vliegtuig instappen EN een heel gevolg meenemen, waarvan je je kunt afvragen of dat nu allemaal zo noodzakelijk is. Zo reist Schotte met zijn prive-fotograaf notabene uit Nederland, alsof we hier geen fotograven hebben. Dus gaarne werken aan een dienstreizenregeling met maximumuitgave per portefeuiile, strikte noodzakelijkheid van een dienstreis en strikte noodzakelijkheid van meereizende ambtenaren en anderen.

 6. Nou als we zien hoeveel de ministers reizen dan zijn is curacao binnenkort failliet

 7. schande……..
  lekker reizen op kosten van de belastingbetalers…..
  natuurlijk wel business class, want stel dat je tussen het gewone volk komt te zitten.

 8. Natuurlijk gaat Schotte akkoord met de dienstreisregeling. Hij is per slot van rekening degene die het meest op reis is. Je schiet jezelf niet in de voet.
  Zijn de tarieven van de daggeldvergoeding inmiddels niet flink verhoogd???!!!!
  Natuurlijk… dat had het vorige kabinet ook niet goed gedaan, de vergoeding was te laag!!!

  De belastingbetaler draait weer op voor de enorme kosten van de daggeldvergoedingen die buitensporig zijn, maar daar bovenop komen ook de reis- en verblijfskosten!!!!
  De bedragen zijn in US $ en Euro’s vermeld, dan lijkt het niet zoveel. Maar met de huidige stand van de Euro krijgen deze zakkenvullers al snel Naf 380,00 per dag. Hoe hoog is de onderstand??? Walchelijk!!!