• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De huidige staatkundige relatie die Sint Maarten heeft met Nederland is een vorm van moderne slavernij”, vindt vice-premier van Sint Maarten Theo Heyliger. Dit zei hij vandaag tijdens een persconferentie in Philipsburg. Hij ging in op de problemen die het land had met het College financieel toezicht.

Pas na maandenlange onderhandelingen en tussenkomst van minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties keurde het College onlangs de begroting voor 2011 goed. “Nederland geeft geen geld meer, maar controleert zo veel dat het onze neus uitkomt.”

Slavernij
Sint Maarten is sinds de Nederlandse Antillen op 10 oktober uiteenvielen, een land binnen het Koninkrijk, vergelijkbaar met Curaçao en Aruba. Maar volgens Heyliger, de leider van de grootste politieke partij  UP, is er geen sprake van meer zelfstandigheid, maar juist van moderne slavernij. Zo kan het land zelf geen beslissingen meer nemen over de begroting ‘zonder eindeloos te moeten discussiëren met Nederland.’

5 reacties op “‘Moderne slavernij op Sint Maarten’”

 1. ten eerste wilden jullie graag onafhankelijk zijn, toen jullie onder Curacao vielen hadden jullie dezelfde tekst, nu moeten jullie rechtstreeks rapporteren weer hetzelfde beklaag, Ik denk dat het goed is om jullie te blijven controleren want fraude viert hoogtij op het eiland. Kijk naar je overleden oom Wathey kijk naar de Inspekteurs van Politie ik noem geen namen. Kijk naar mensen die in de regering zaten die grod proberen te jatten, en zo kan ik door gaan.

  Probeer een voorbeeld te zin en niet te klagen maar de boel op te lossn.
  Succes ermee The.

  Henry Victor

 2. Misschien had Sint Maarten wat minder schulden moeten maken die NL heeft betaald.. en wie betaald bepaald Theo ha ha ha

  kan je nu je sponsors niet terugbetalen Theo? ha ha ha

 3. In een moderne democratie is het normaal dat je verantwoording aflegt voor datgene wat je doet of denkt te gaan doen met het geld.
  Theo Heyliger heeft dat kennelijk nog niet begrepen….hoe dom is deze politicus???
  Moderne slavernij…. tja dat is de dooddoener die dit soort mensen gebruiken. Als je geen geld meer geeft ben je een slavendrijver. Laat me niet lachen.

 4. Dat komt ervan, als je alleen maar schimmige zaken doet, en niet gecontroleerd wilt worden.
  Donder toch op Theo..
  Alleen maar janken kun je

 5. Zo flauw om altijd maar dat woord slavernij te gebruiken om je te onttrekken van je verplichtingen en nederlandsr de mond te sneoren.
  Als ze willen weten wat moderne slavernij is moet je maar eens het nieuws over die Indiers hier gaan volgen. DAT is slavernij.
  Dat je verantwoording moet afleggen over wat je met gekregen geld doet is gewoon zakelijk. Anders moeten zemaar een sgeld gaan lenen vane en ander land of nog beter een commerciele instelling en kijken wat doe doen!