• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Over ongeveer twee jaar is het mogelijk om met Space Expedition Curaçao een retourtje naar de ruimte te boeken. Maar iedereen kent wel iemand die hij liever een enkeltje naar de ruimte zou geven. Versgeperst.com vroeg zich af: wie zou jij een enkele reis naar de ruimte cadeau doen?

Ricardo (32) weet het gelijk. “Ik zou Helmin Wiels naar de ruimte sturen. Zodat hij een beetje kan kalmeren en de wereld van een afstandje kan bekijken. Misschien dat hij dan ziet dat we als één geheel moeten leven om er wat van te maken. Als hij zich daar van bewust is, mag hij weer terugkomen van mij.”

Isla
De 24-jarige Liza zou de directie van raffinaderij Isla naar de ruimte sturen. “Zodat de rest van de bevolking rustig hun gang kan gaan om de Isla af te breken en er iets moois van te maken. Dan kunnen we gelijk de raffinaderij naar de ruimte sturen en mogen zij daar blijven. Dan moet Venezuela haar olie daar ophalen!” lacht ze.

Politici
Omaira (56) zou de huidige regering naar de ruimte sturen. “Laat ze er daar maar een zooitje van maken, daar is toch niets!” De 45-jarige Edsel daarintegen wil de PAR-fractie wel een enkeltje ruimte cadeau doen. “Ik word gek van de verslagen PAR-leden die steeds tegen de huidige regering proberen aan te schoppen. Laten ze elkaar daar maar gaan bekritiseren.”

Respectvol
Lennart (23) zal de mensen van Space Expedition Curaçao naar de ruimte sturen. “Ik snap niet wat wij te zoeken hebben in de ruimte. We begrijpen en onderhouden onze eigen aarde niet eens. Laat staan dat we het aankunnen om respectvol met het heelal om te gaan. Ze hadden al dat geld beter kunnen investeren in projecten op de aarde.”

Doutzen
De 39-jarige Bastiaan geeft als afsluiting een positieve draai aan deze straatvraag. “Ik zou samen met Doutzen Kroes een enkele reis naar de ruimte boeken. Ik weet zeker dat we erg gelukkig worden samen”, zegt hij met een brede grijns.

8 reacties op “Wie stuur jij naar de ruimte?”

 1. Wiels zou de ultieme uitdaging aan moeten gaan met zijn gezanik over die vermaledijde 80/20-regeling… we geven alle WERKENDE inwoners van Curaçao 1 dollar. Daarmee mogen ze zelf weten wat ze doen. Als 80% van de Curaçaose workforce die gebruikt om de retourvlucht van Hel(l)min te financieren, mag hij zijn plannen handhaven. In het andere geval… “die zien we nooit meer terug”… sowieso is 30.000 dollar niet voldoende voor zijn terugreis? Statistiekjes, Helmin, statistiekjes.

 2. Wiels, sorry,

 3. Wiel met zijn grote mond waat nooit iets zinnigs uitkomt.Wat een afgrijselijk figuur.
  Heen en nooit meer terug, ajb.

 4. Als ik bij voorbaat wist of het een enkele reis betreft, weet ik het wel, maar bij een retour moet ik nog even nadenken.

 5. ja, inderdaad, laat deze regering maar definitief op reis gaan….
  zij blij, wij blij

 6. Wiels.

 7. Ik zou de huidige regering wel een enkeltje naar de ruimte sturen. We hebben agfelopen tijd gezien dat ze heel graag reizen en meer in het buitenland zitten dan op Curacao.

 8. ONE WAY for all politicians !