• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er moet regelgeving komen op het gebied van dierenwelzijn op de de benedenwindse eilanden. Hierover is Stichting Dierenbescherming Nederlandse Antillen (SDBNA) in gesprek gegaan op alle eilanden van de voormalige Antillen en Aruba. 

Op Saba bedreigt een overschot aan zwerfkatten inheemse vogelsoorten. Sint Eustatius kent veel loslopend vee en de overige eilanden hebben een overschot aan zowel zwerfhonden als katten. Ieder eiland heeft behoefte aan specifieke regelgeving met de nadruk op preventie zoals sterilisatie en inentingen.

Samenwerking
Voorzitter Lyndon Comenencia van SDBNA maakt bekend, dat gezaghebbers, dierenartsen en vertegenwoordigers van dierenwelzijnsorganisaties een samenwerking met SDBNA hebben toegezegd. Er zijn gesprekken gevoerd op Saba, St. Eustatius, St. Maarten Aruba en Bonaire. Gezaghebbers op deze eilanden staan stuk voor stuk positief tegenover het voorstel bestaande wetgeving tegen het licht te houden om het dierenwelzijn te bevorderen.

Lange weg
De voorzitter van de SDBNA Lyndon Comenencia laat weten dat hij kansen ziet in een onderlinge samenwerking tussen de eilanden. Door inventarisaties en het doen van voorstellen zal er langzaam toegewerkt worden naar een bevordering van dierenwelzijn. “De stad Rome is evenmin in één dag gebouwd en het werk dat gedaan moet worden dient op zorgvuldige wijze gedaan te worden. Het gaat hier immers om levende wezens, in deze te weten dieren.” aldus Comenencia.

Curcacao
De SDBNA heeft op Curacao kort gesproken met minister van Justitie Elmer Wilsoe. Door de stakingen van de huisartsen kon de afspraak met de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacynta Constancia niet doorgaan. Deze gesprekken worden op een later tijdstip voort gezet.

1 reactie op “Dierenwelzijn besproken”

  1. Toch vreemd dat Curacao niet genoemd wordt in het rijtje van gesprekspartners. Het eiland waar SDBNA gevestigd is notabene. Bovendien zijn wij als Stichting Dierenbescherming Curacao helemaal niet benaderd over deze samenwerking en kunnen dus ook niks toegezegd hebben……