• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De onderhandelingen over de salarisstructuur van de brandweer komen niet stil te liggen door de afwezigheid van minister Elmer Wilsoe. Minister Lionel Jansen is gisterochtend als vervanger van Wilsoe in gesprek gegaan met de brandweer en ABVO.

Gedurende meer dan 16 jaar hebben voorgaande regeringen zich gebogen over de salarisstructuur van de brandweer. De regeringen hebben veel beloften gedaan waar het korps tot op de dag van vandaag niets van terug heeft gezien. Bestuurslid van de ambtenarenbond ABVO Asmara Thodé vertelde gisteren aan Versgeperst.com echter dat de problemen al 30 jaar lang spelen.

Frustratie
Minister Jansen was gisteren een luisterend oor voor zowel ABVO als een groep medewerkers van de brandweer. Het langslepende proces heeft geleid tot frustratie bij het korps. De minister van justitie Wilsoe heeft een commissie gevormd om te werken aan een concept salarisstructuur dat de minister kan gebruiken om op 28 april 2011 rond te tafel te gaan met de brandweer en ABVO.

Afspraken
Tijdens het gesprek tussen de partijen zijn er nog een paar afspraken gemaakt waaronder het oplossen van problemen op de kazernes zelf. De kabinetsleden Kopra en Antonius zullen in navolging van deze afspraak kazernes bezoeken. Er moeten concrete afspraken gemaakt worden over het dagelijks onderhoud van de kazernes zodat werknemers beter kunnen functioneren.

www.versgeperst.com