• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

De Nieuwe BrandweerwagensCURAÇAO – In 1981 werd voor het eerst gevraagd om een verandering van de salarisstructuur van de brandweer. Vandaag, 30 jaar en vele stakingen later, hoopt bestuurslid van de ambtenarenbond ABVO Asmara Thodé dat het korps eindelijk krijgt wat het verdient.

De vakbond zit al jaren in onderhandeling met de regering om een eerlijke salarisstructuur voor de brandweerlieden te verkrijgen. “Eigenlijk is Commandant Elvin Regina de aangewezen persoon om zich in te zetten voor zijn korps maar hij wil zijn handen er niet vuil aan maken.” aldus Asmara Thodé van ABVO.

Staking
De brandweerlieden hebben vanmorgen hun werk weer opgepakt nadat ze gisteren in staking zijn geweest. “Alle kazernes lagen plat. Bij een melding van een paar bosbrandjes is Regina zelf uitgerukt. Dat was goed ook! Nu heeft hij meegemaakt wat zijn brandweerlieden dagelijks meemaken. Ik hoop dat hij nu heeft gevoeld wat zijn verantwoordelijkheden zijn en dat hij zich meer zal inzetten voor zijn medewerkers”, vertelt de verontwaardigde Thodé. Regina heeft eerder in de media aangegeven niet mee te doen met de staking omdat de salarisstructuur niet op hem van toepassing is.

Commissie
Met de nieuwe regering is een eerder herziene salarisstructuur gesneuveld. Op dit moment buigt een nieuwe commissie zich opnieuw over de zaak. “Wij als vakbond weten niet wie de aangewezen personen zijn die een nieuw plan aan het maken zijn. Laten we er het beste van hopen. Voor veel brandweermannen begint de tijd inmiddels te dringen omdat ze op het punt staan met pensioen te gaan en dat zou betekenen dat ze met de huidige regeling 55% in inkomen achteruit gaan.”

Salarisstructuur
De salarisstructuur van brandweermannen is anders opgebouwd dan die van overige ambtenaren. Een ambtenaar heeft een veertig-urige werkweek. Een brandweerman daarentegen maakt een week van 56 uren maar wordt 40 uur uitbetaald. Van de overige 16 uur wordt maar een toelage van 25% uitbetaald. Dit betekent dat de brandweer 15% van zijn gewerkte uren niet uitbetaald krijgt. Op 28 april zal Abvo een concept salarisstructuur overhandigd krijgen.

3 reacties op “‘Regina is slecht voor zijn korps!’”

 1. De Regina heeft van zijn voorganger alles overgenomen en op dezelfde been door gegaan. Ik refereert Ravelie.
  Het is een schande, want Regina hoef geen salaris verhoging en of toeslag niet nodig.
  Het zal Regina zijn rot zorgen zijn om wat te betekenen voor zijn korps.

 2. de brandweerlieden moeten beter betaald worden,en mogen niet benadeeld worden.

 3. Geachte,

  ik ben 26jaar brandweer man geweest met hart en ziel. dit is een beroep dat je uitoefend om je medemens te helpen en je moet dat bekijken als hobby. dat dit gevaarlijk beroep moet betaald worden is volledig juist. Maar als je als vakbond gaat staken is een heel verkeerd beeld als eerste naar de bevolking toe. Ik ken niet de wetgeving ivm staking maar er MOET altijd een minimum bezetting zijn om de bevolking te kunnen helpen bij callamiteiten. De regering en in dit geval is altijd meneer schotte die bevoegd is voor politie en brandweer en moet ook als hoofd van deze diensten bereikbaar zijn. als degene die op pensioen gaan niet vervangen worden of niet als zodanig worden betaald zit je met een groot probleem. ik heb reeds een paar interventies gezien bij de brandweer en ik kan alleen maar zeggen dat hier een grote mentaliteits verandering moet komen. En te beginnen met de TOP.