• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met in achtneming van twee minuten stilte en de vorming van een menselijke keten, is gisteren in het gebouw van Vereniging Ons Suriname in Amsterdam, het startsein gegeven van de donatiecampagne voor het Nationaal Slavernij Monument in Suriname. Op Surinamers in de diaspora wordt een beroep gedaan.

Dat meldt De Ware Tijd. Minimaal 400.000 dollar is nodig voor het monument. Voor een bedrag vanaf 15 euro hoopt initiatiefnemer Stichting Green Hearts Foundation International (GHFI) op z’n minst de gelden voor het monument bij elkaar gedoneerd te krijgen.

William Kraanplein
Een ander bedrag is nodig voor de inrichting van het William Kraanplein in Paramaribo, waar de stichting het monument wilt plaatsen. Voor iedere donatie krijgt de gever een gedenk-‘aurum’ van 0,05 gram goud met een afbeelding van het monument, gemaakt door kunstenaar Erwin de Vries, en een exclusieve tekst bedacht door de donateur.

Aurum
Tijdens de bijeenkomst is het eerste aurum geveild. Barryl Biekman van het Landelijk Platform Slavernijverleden kocht het voor 77 euro, een bedrag gelijk aan het serienummer. Het aurum met serienummer 1 gaat GHFI-voorzitter Winston Wirth aan president Bouterse aanbieden.

Foto: Stuart Rahan

1 reactie op “Start donatiecampagne slavernijmonument in NL”

  1. De Surinamers van Afrikaanse afkomst hebben geen eenduidig standpunt over Afrika en hun roots. Er zijn pioniers zoals A. Zunder, I. Wijngaarde, R. Bottse, G. Barron, S. Sombra, Wina Wi, Sranan Academiya, de overigen niet te na gesproken, die te goeder trouw goed aan de weg timmeren met eigen invalshoeken op het vraagstuk van de “Nederlandse slavernij”en de Surinaamse geschiedenis. President Bouterse (NDP) van Suriname, die de grootste tegenwerking krijgt uit de stedelijke Afrikaans -Surinaamse groep, bedrijft nu partij politiek met het onderwerp “slavernijverleden en monumenten”Chinezen financieren een niet transparant monumentenproject. Men schaamt zich er zelfs niet voor in Nederland te gaan bedelen. Foei Baryll Biekman, Wnston Wirth, e.a. narcisten.