• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De bezuinigingen hebben in principe geen gevolgen voor de voormalige Antillen en Aruba”, vertelde de Nederlandse minister van Defensie Hans Hillen gistermiddag. Afgezien van generieke kortingen op de militaire staf worden de Cariben ontzien van de bezuinigingen.

Volgende Telegraaf meldde de minister dit bij de afsluiting van zijn bezoek aan de eilanden. Eerder liet president van Venezuela Hugo Chávez vallen mogelijk geïnteresseerd te zijn in een verbintenis met de ABC-eilanden. Hillen reageerde hierop dat ‘bezuinigingen op Curaçao en Aruba een verkeerd signaal zouden afgeven naar Venezuela en andere landen’. “De militaire presentie in de Cariben is hier altijd geweest. Op het moment dat je die demonstratief zou gaan verminderen, is dat altijd een heel vreemd gebaar. Dat moet je niet willen.”

Werkbezoek
Minister Hillen heeft gisteren samen met de Commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, een werkbezoek aan de Benedenwindse eilanden afgesloten. Het doel van het bezoek was kennismaking met de militaire eenheden en het voeren van gesprekken met het personeel.

3 reacties op “Cariben worden ontzien”

  1. Ik denk dat er een “verborgen agenda” tussen Venezuela en Nederland bestaat waarin staat dat Chavez Nederland 24 uur, voor zijn armada naar Curaçao vertrekt, Nederland een emailtje stuurt zodat Nederland tijd heeft om zijn/haar biezen te pakken en er is ook afgesproken dat Nederland bij vertrek het licht niet zal uitdoen.

  2. Nou, poeh… een hele opluchting! Chavez blijft het vast in z’n broek doen voor onze militaire presentie in deze regio! Een paar pelotons landmacht, die om de zoveel maanden rouleren en eenmaal in Holland hun baan niet meer zeker zijn, en een steunpunt voor de Marine, die eveneens aan kaalslag onderhevig is. Als Chavez die eilandjes wil, dan rolt hij gewoon zo naar binnen, en daar gaan wij als Nederland geen zak meer aan kunnen doen. Bravo, Hillen! Bravo politiek!!

  3. imago ,dat is wederzijds.
    daar gaat het eingelijk om.