• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws telecuracaoCURAÇAO – Minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) is gisteren op werkbezoek geweest bij TeleCuraçao. Cooper heeft met directeur Hugo Lew Jen Tai over de toekomstplannen van de nationale zender, waaronder de plannen voor digitale uitzending, gesproken.

De minister kreeg te horen dat TeleCuraçao hard aan het werk is om in 2013 volledig digitaal te worden. De zender zal het Europese digitale systeem ‘Digital Video Broadcasting Terrestrial’ (DVB-T) gaan gebruiken. Bureau Telecommunicatie heeft voor DVB-T gekozen omdat de meeste landen, met uitzondering van de Verenigde Staten en Canada, van dit systeem gebruik maken.

Campagne
Minister Cooper liet weten dat hij in gesprek zal gaan met Bureau Telecommunicatie over de mogelijkheden om een informatieve communicatiecampagne gericht op televisie-importeurs te starten. De importeurs moeten in de toekomst toestellen importeren die het DVB-T signaal kunnen ontvangen.

5 reacties op “TeleCuraçao volledig digitaal in 2013”

 1. @ Ferdinand volgens jou kennen zelfs de politieagenten de verkeersregeles niet, en vertikken het bovendien om als voorbeeldfunctie ze daadwerkelijk goed toe te passen. Nou vraag ik me af, hoe je iets moet toepassen als je het niet kent. Gaarne uitleg aan het Curaçaosche volk.

 2. Ik weet alleen niet wat dit te maken heeft met de op handen zijnde digitalisering van TeleCuraçao… beetje yesterday’s news trouwens… DVB-T is al jaren de standaard in West-Europa en wordt inmiddels vervangen door modernere systemen. Niet dat ik er wakker van lig, de programma’s van TeleCuraçao zijn misselijkmakend (letterlijk). Het schijnt norm te zijn om met een Sony Handycam al trillend en schokkend in- en uit te zoomen op schoenrekken en dat dan vervolgens een commercial te noemen. Wat een amateurs…

 3. @manfeld: dan is er dus niks aan de hand. Vervelender is het, wanneer je doorlopend de regels negeert, zoals de meeste mensen van hier. Zelfs de politieagenten kennen de verkeersregeles niet, en vertikken het bovendien om als voorbeeldfunctie ze daadwerkelijk goed toe te passen…

 4. dvb-t
  fantastisch
  ga zo door

 5. ach, nderlanders kunnen eenmaal geen auto rijden.