• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Curaçaose jongeren maken zich zorgen over de houding van het kabinet Schotte,” meldt parlementariër Malvina Cecilia (PAR). Volgens Cecilia vragen de jongeren zich iedere dag af hoe ze zich als werklozen moeten redden. “Ze hebben geen vertrouwen in het kabinet.”

Cecilia is de afgelopen zes maanden twee keer per week naar verschillende scholen en wijken geweest om met jongeren tussen de 16 en 24 jaar te spreken over de huidige regering. Volgens de voormalige maatschappelijk werker is er een rode lijn te constateren in de bezorgdheid van de jongeren. “Ze missen het respect voor het volk en het respect voor mensen met een andere mening. Ook missen ze kennis van zaken en transparantie.”

Genoeg kansen
De jongeren lieten aan de parlementariër weten dat niets vanuit kennis gebeurt, maar dat alles een opstapeling van beledigingen is in de richting van anderen. Ze benadrukten daarnaast enorme agressie te ervaren binnen de gemeenschap. “De jongeren hebben er genoeg van te horen dat zij de regering een kans moeten te geven. De regering heeft volgens hen genoeg kansen gehad en moet gewoon aan het werk”, aldus Cecilia.

Verantwoordelijkheid
Volgens Cecilia vinden de jongeren dat de regering hun verantwoordelijkheid moet dragen. “Terwijl de regering zegt de prijzen te verlagen, stijgen de prijzen nog steeds en de jeugd ervaart dit als een leugen,” vertelt Cecilia. “De jongeren hebben een duidelijke boodschap richting de coalitie PS, MFK en MAN: ‘Het kabinet Schotte wilde de macht, dus nu moeten zij de verantwoordelijkheid nemen. Het is genoeg geweest met scheldpartijen en de schuld op anderen schuiven.”

21 reacties op “‘Jongeren uiten kritiek naar kabinet’”

 1. @lucho, ga lekker ruzie maken met je coaltie partners ha ha

  trouwens is het niet weer tijd om een minister te laten vervangen ha ha ha

 2. @Black Lion, ja in een modderschuit moet je modder gooien, daar is hij voor gemaakt bobo.

 3. kwaaaaakakakakakaka die PARISTEN EN MANISTEN FOL EN PNPers zijn zo ouderwets met hun politiekvoering en het zieligste is dat ze niet eens weten dat ze achterhalt zijn. Ey, zitten zo vast in hun oude manier van liegen en denken dat het volk in hun geloven. Glen gaat bij de gepensioenerden in koralspecht koopt een fles rum zuip de helft op en begin te fantaseren en de oudjes zuipen de laatste beetje op en kijk aan hoe Glen aan het halisiuneren is. De enigste die hem geloofd is hij zelf. PARISTANAN AWOR TA BOSNAN KORUPSHON NAN TA WORDU REVELA,PAR TA MORTO HOOGSTE STAAT VAN ONTBINDING.

 4. @blacklion
  Is het niet een feit dat de vorige een grote puinhoop heeft gemaakt van ons dushi Korsouw??
  De puinruimers zijn nu aan het werk om deze puinhoop op te ruimen.

  Jij bouwt je huis toch ook niet op de puinhopen van de vorige bewoner?????

  Kan je uitleggen wat een grote puinhoop is geweest dan? Waarom zou de PAR de grootste partij zijn als zij er een puinhoop van gemaakt hadden.. Waarom zou de MAN als oppositie partij zo op zijn bek gegaan zijn als ze het dan wel goed hadden gedaan?

  Ik weet wel dat we dankzij de PAR miljarden aan schulden zijn kwijtgeraakt en dat er veel USONA projecten wel doorgang kriegen.Veel investeerders en veel nieuwe gebouwen hotels.. Daarnaast moest de PAR ook puinruimen van de FOL, MAN, PLKP en al die 1 manspartijen..

 5. Een bekend gezegde dat op Curaçao iets anders wordt begrepen : AL IS DE WAARHEID NOG ZO SNEL, EEN LEUGEN ACHTERHAALD HEM WEL.

 6. @RABBI: volkomen mee eens, maarrrrrr eerst de skills. Reclame maken voor ons toerisme is het MAKKELIJKSTE deel. Het vervolgens WAARMAKEN bij de toerist is allesbehalve makkelijk…

 7. @FERDINAND:
  think tourism.mind focus tourism.onderwijs ,reclame over toerisme.programma’s over toerisme .mind shift naar toerisme ,zodat er bloei kan komen in die sector.

 8. Bon dia,

  ik wil even reageren dat de PAR niet de verliezer is van de verkiezingen maar juist de grootste partj is. alleen de coalitie MAN MFK en PS de macht hebben genomen met hun coalitie in reactie op jaren PAR. wel juist blijven met de feiten.

  het CBS stelt wel dat de economie is gestopt sinds derde kwartaal 2010 dit is wel opmerkelijk de rest van de wereld herstelt wel maar curacao nog niet

 9. @Mac Houst

  awooooooooo pompolondo mi mati in da house!
  mi’n tabata sa bo ta lora akiriba tambe. ayera m’a skucha algu tokante Insel Air, un sis a bedeimi dje website aki i m’a bin tir’un bista…topami k’e artikulo “hopi heavy” aki di shon Malvina Cecilia; hendenan ehemplar den komunidat :p…

  ps: no puntrami ki mi ta pensa di loke shon Cecilia a bisa. lesando e artikulo, hari so ma keda hari. nuff’ said…

 10. @Wensjo; Ik lees in mijn reactie NIET dat deze dame schreeuwd of wat dan ook. Wel is en blijft het opvallend dat het 90% steeds van de verliezer) PAR komt. Normaal verwacht ik Mevr. Leeflang. Maar ja die is denk ik even uit de running.
  Wat ik wil aangeven is in de vele reacties na mij wel duidelijk geworden.
  Het VOLK wil en eist nu.
  De ogen gaan open en de leugens worden sneller doorzien.
  We leven met velen op deze klip en willen allemaal dat het goed gaat. Meningen zullen er altijd blijven en tegen argumenten idem dito.

  Ik praat hier niet graag over Wiels, want ja die wil niets liever dan alle buitenlanders buiten onze klip. En de You di Korsow terug uit o.a. NL op deze klip. Daar heb ik mijn eigen mening over.

  Maar tot op heden zie je voornamelijk alle leden van PAR voorbij komen die wel wat modder in de schuit doen.
  Vraag nu is “waneer zinkt die schuit”.
  Als ik zo het commentaar van deze dame lees gaat zij pas NA de verkiezingen de wijk in. De jeugd spuid hun gal. Maar ik vraag je nu ronduit.
  Spuien ze hun gal naar de huidige of vorige regering.
  Is het niet een feit dat de vorige een grote puinhoop heeft gemaakt van ons dushi Korsouw??
  De puinruimers zijn nu aan het werk om deze puinhoop op te ruimen.

  Jij bouwt je huis toch ook niet op de puinhopen van de vorige bewoner?????

  Het eerste vereiste is nu SCHOON schip te maken en een stevige funderen te plaatsen. Dat is het belangrijkste. Dan gaan we bouwen aan onze toekomst en die van onze kinderen.

 11. @RABBI:

  Mee eens, maar dan ook een mentaliteitsverandering van de lokale bevolking als het gaat om vakmatige interesse, toewijding, skills en elementaire omgangsvormen en al zeker verbale vermogens. En eindelijk eens stoppen met dat eeuwige gepolariseer t.o.v. de veelal Nederlandse, Zuidamerikaanse en Noordamerikaanse toerist. Never bite the hand that feeds our economy. Be FRIENDLY for a change, Make visitors decide to come back!

  @Jason:

  Vooral NIET van school af gaan!! Trek de statistieken van school dropouts alsjeblieft naar beneden. Ontwikkel jezelf, dan ontwikkel je ook je land. En ga lekker in Nederland studeren. Pak je kansen!

 12. het land curacao moet een paarl zijn in het caraibisch gebied.
  naar dat punt moeten we allemaal naar toe werken.
  een toeristisch paradijs ,met veel palmbomen en mooie vrouwen en bloemen.

 13. Ik ben een student van 15 jaar en ik ben het mee eens. Politici zouden juist ons voorbeeld zijn en wat geven ze ons? Voorbeeld van corruptie racisme en vriendjespolitiek. Het is duidelijk dat ik maar beter van school af kan gaan en niet in Nederland ga studeren (want dan ben ik een tweekopig monster). Ik zie bij Aqualectra en CPA dat het niet belangrijk is of je opgeleid bent of ervaring hebt. Nee je moet je bij een partij aansluiten en doen wat de partijleider wil en dan kan je goed je zakken vullen.

 14. het maakt niet uit wie wat doet want ze geven elkaar allemaal de schuld… en uiteindelijk gebeurd er niets……time will tell…… en tegen die tijd is het nog verder uit de hand gelopen.

 15. Ze vallen gewoon allemaal door de mand. En het geeft duidelijk weer dat het blijft aanmodderen met die politici in ons mooie Land.
  Moddergooien, gebaren met je rechterhand over je keel maken, constant onrust zaaien, opbouwwerker Wiels cs die onzin kraait, het is werkelijk allemaal zreo.zero.
  Pure zakkenvullers die op kosten van de gemeenschap grote jongens en meisjes spelen. Kennis? Haha laat me niet lachen.

 16. @blacklion, deze mevrouw is gewon beleefd aan het argumenteren.. geen schreeuwpartijen en discriminatie wat we elke dag van onze regering zien!!!

 17. Het is in een democratisch geregeerd land de TAAK van de oppositie om de regering kritisch te volgen en daar waar nodig aan de bel te trekken.

 18. PAR…tijdig. Het wordt hier nooit wat (en toch hou ik van die rare vlek op de wereldkaart)

 19. Danki Danki Danki !!! Marieke en Black Lion , kon het niet beter zeggen!
  en inderdaad, de vraag is, is ze ook tijdens de periode van PAR bij de jongerne geweest ?? en wat was de mening toen ?
  boodschap naar Malvina : Puuh-lies .. zo dom is het volk niet !

 20. [quote] “Ze missen het respect voor het volk en het respect voor mensen met een andere mening. Ook missen ze kennis van zaken en transparantie.” [/quote]

  Respect voor het volk. Ja daar ontbreekt het duidelijk aan. De huidige regering doet wat het kan (=lees: wil) Vooral uitlatingen zoals de Heer Wiels het doet.
  Transparantie: Wel laten we eerlijk zijn. Niets is er zo ON-Transparant als de politiek.

  [quote] De jongeren lieten aan de parlementariër weten dat niets vanuit kennis gebeurt, maar dat alles een opstapeling van beledigingen is in de richting van anderen. [/quote]

  Helaas moet ik vaker zien en lezen dat vooral PAR zich hier goed schuldig aan maakt. Er is iedere keer wel wat. Gebeurd er iets dan staat PAR meteen op de achterste poten om te ageren tegen de gebeurtenis.

  [quote] Het is genoeg geweest met scheldpartijen en de schuld op anderen schuiven.” [/quote]

  Begin eens bij jezelf om de balk in het eigen oog te zien.
  De regering Schotte is druk doende om de puinhoop van de vorige regering op te ruimen. Dat neemt helaas veel zeer veel tijd in beslag.
  Daarnaast is het idd dat de prijzen van de noodzakelijke 1e levens behoefte blijven stijgen. Lonen stijgen NIET, de rest wel.

  Electra 5 cent goedkoper, maar benzine weer duurder.

  Aqualectra gooit het over de boeg van LEK VERLIES zowel bij stroom als bij water.
  Had U (Aqualectra) goed onderhoud gepleegt en met regelmaat, dan was dit lek verlies er niet zo hevig geweest.

  Ging men vroeger met 500 gulden boodschappen halen, nu is die niet meer genoeg voor de helft van de noodzakelijke boodschappen.

  Mevrouw Malvina Cecilia;
  Kom eens met cijfers van de huidige werkeloosheid ten opzichte van de periode PAR.

  Het is wel PAR die dit aanhaald maar vergeet er even de eigen cijfers bij te zetten.

  Mevrouw Malvina Cecillia, ik gebruik even Uw eigen woorden ” Het is genoeg geweest met scheldpartijen en de schuld op anderen schuiven.”

 21. Het is wel weer toevallig dat een parlementarier van PAR naar deze jongeren gaat om te vragen of ze geloof in dit kabinet hebben. Waar waren ze toen PAR aan de macht was? Mij lijkt het niks minder dan weer zoeken naar argumenten om zelf (PAR) weer met modder te kunnen gooien.