• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçaose vlag wordt gehesenCURAÇAO – Uit het rapport van de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) blijkt dat de Chata moeilijke tijden voorspelt in de toeristische sector. Volgens de Chata kan het belang van de toerisme voor de economie van Curaçao niet vaak genoeg worden benadrukt.

Hotels op Curaçao zagen in 2010 hun inkomsten dalen met dertig procent. In het rapport ‘The importance of Tourism’ wordt vermeld dat dit komt door gemiddeld lagere kamerprijzen waardoor de inkomsten per kamer lager zijn.

Economische crisis
Volgens Chata maakten de meeste ontwikkelaars van toeristenattracties in 2005 of 2006. Iedereen zag mogelijkheden door de sterke euro en de lage eigendomskosten. Er werden in 2006 veel hotelaccommodaties gebouwd, maar door de economische crisis in 2008, moesten veel bedrijven hun werk neerleggen. Nieuwe projecten werden wel afgerond maar nieuwe expansieplannen werden uitgesteld.

Successen delen
Het succes van oude hotels moet nu gedeeld worden met nieuwe hotels. Dit is volgens Chata ook een belangrijke oorzaak. Als er in een sector winst te halen valt, is het volgens Chata logisch dat andere sectoren gaan investeren in die sector. Dit leidt tot kleinere winstmarges op de lange termijn.

Prioriteiten
De Chata geeft nu prioriteit aan het aantrekken van meer toeristen. Er moeten 260.000 meer bezoekers op het huidige aantal naar Curaçao komen en er moeten 1.6 miljoen overnachtingen per eind 2014 gerealiseerd worden. Dit wordt volgens de Chata gerealiseerd door meer marketing en promotie en vliegverbindingen. Daarnaast laat de Chata weten dat ze zich blijven inspannen om personeel adequaat op te leiden en te trainen.

5 reacties op “Chata meldt dalende cijfers toerisme”

 1. Wat wil je, de toeristen horen ook de uitspraken van WIELS c.s., zij kijken liever naar Aruba en SXM.
  Zou ik ook doen als ik moest kiezen.

 2. De euro is vandaag overigens 2,54901… dus die 2,60 is wat overdreven…

 3. Nu nog een toeristenorganisatie die NIET in Papiamentu zijn persberichten rondstuurt… alsof ook maar IEMAND in het buitenland die taal machtig is, dat is men hier niet eens…

 4. De euro is weer flink gestegen bijna 2,60 Volgens analisten zal hij tegen het einde van het jaar weer inzakken. We moeten het seizoen dus deze zomer maken. Schouders eronder marketeers en maak gebruik van de dure euro!

 5. de duik en visserij zijn next…… lionfish will take over !!!!!! actually they already took over since this government took charge…..