• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURACAO – Het rommelt de laatste tijd bij de overheids-nv’s. Na nieuwe benoemingen en de optie tot massaontslag bij de Raad van Commissarissen wordt er flink huisgehouden bij verschillende overheids-nv’s. Versgeperst.com vroeg zich af wat jij vindt van dit nieuwe beleid.

“Ik ben er nog niet over uit of dit nu een goede ontwikkeling is of niet”, vindt de 32-jarige Justin. “Nu komt het nogal chaotisch over. Ik zie het afzetten van oude politieke vriendjes en het afbreken van nv’s met monopoliepositie als iets positiefs, als er maar niet iets corrupter voor terugkomt.”

‘Change’
Emiel (42) staat 100 procent achter het beleid van de regering. “Het was tijd voor verandering. Zoals Obama zei: we need change! Bepaalde personen zitten al te lang op hoge posities. Het is tijd voor onze mensen om aan het roer staan.” Quincy (45) is vooral blij met de ‘aanvallen’ op Aqualectra. “Zij hebben te lang een monopoliepositie op het gebied van energie. Ze hebben ons jarenlang uitgebuit. Het is tijd voor concurrentie! Dan kunnen ze niet meer te pas en te onpas de tarieven van stroom en water verhogen.”

Bedreigend
De 35-jarige Angelique vindt de optie van massaontslag bij Raad van Commisarissen verontrustend. “Dat betekent dat de regering in één klap iedereen kan ontslaan en hun eigen mensen er neer kan zetten. Dat vind ik nogal bedreigend. Natuurlijk zal de vorige regering ook aan vriendjespolitiek hebben gedaan, maar de huidige regering is wel erg rigoureus bezig. Ik betwijfel of dit beleid het beste is voor de overheids-nv’s.”

Wanbeleid
George (57) vindt het ronduit belachelijk. “Deze regering doet wat ze wil. Er wordt niet gekeken naar wat het beste is voor Curaçao, maar ze willen wraak op de vorige regering. Daarnaast willen ze natuurlijk hun eigen zakken vullen en hun sponsors de beloofde hoge functies geven. Wat ze niet doorhebben, is dat ze precies hetzelfde zijn als de vorige regering. Alleen doet deze overheid het op een minder subtiele manier. Wanbeleid bestaat al zolang de politiek bestaat.”

www.versgeperst.com