• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curaçao Nieuws - PolitieCURAÇAO – De politie kreeg in het weekend enkele meldingen van overvallen binnen. Zaterdag vond er een overval in Veeris plaats, zondag in Heintje Kool. Daarnaast werden zaterdag vier verdachten aangehouden die op het punt stonden om in een huis aan de Seru Loraweg in te breken.

De overval in Veeris vond zaterdagavond in een woning aan de Simon Stevinstraat plaats. Bij aankomst troffen agenten de bewoner van het huis, een 49-jarige man met een kogelwond in zijn been, aan. Uit nader onderzoek bleek dat de man thuis was, samen met een vriend die in de tuin een auto aan het repareren was. De mannen werden toen verrast door vier gemaskerde mannen die geld en drugs wilden hebben.

Schoten
De bewoner van het huis probeerde ze met een stoel te slaan, waarna een gevecht begon. Eén van de overvallers loste enkele schoten en raakte het slachtoffer in zijn linkerbeen. De man werd per ambulance naar het Sehos afgevoerd. Volgens de politie zijn de overvallers in een blauwe auto ontsnapt.

Grijze auto
De tweede overval gebeurde zondagmiddag in de buurt van een school in Heintje Kool. Een vrouw liep op straat toen een gewapende man haar aanviel. De overvaller sloeg haar met zijn vuurwapen tegen het hoofd en nam vervolgens haar tas en sieraden mee. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. De overvaller ontsnapte in een grijze auto. De politie onderzoekt de zaak verder.

Diefstal
De politie kreeg zaterdagavond ook een melding van diefstal in een woning in Seru Lora. Bij aankomst trof de politie een auto met vier inzittenden voor de woning. Uit onderzoek bleek dat de dieven ‘s ochtends een raam van de woning hadden kapot geslagen zodat ze ‘s avonds terug konden komen om in te breken. Ze werden echter door de politie betrapt. De chauffeur van de auto, een 32-jarige vrouw, werd samen met drie mannen (allen tussen de 18 en 22 jaar) aangehouden. Het onderzoek gaat verder.

2 reacties op “Twee overvallen in het weekend”

  1. En in de nacht van Zaterdag op Zondag zijn er een moeder en oma (vakantiegangers) overvallen op het bruggetje op het waaigat. Oma liet haar tas niet los waardoor zij schade aan haar pols opliep. Verschrikkelijk dat sommige mensen dit soort dingen nog moeten meemaken op zo’n leeftijd…

  2. Ze zijn er nog een vergeten.Mijn vrouw en 2 vriendinnen zijn op de nacht van vrijdag op zaterdag bij parkeerplaats waaigat ( movies ) beroofd door enkele gasten.De een was gewapend met een mes.Stoere jongens; mijn advies : ga alleen uit,waar veel mensen zijn en goede controle/beveiliging is.Het is geen goede promotie voor Curacao,dat dit steeds vaker gebeuerd.