• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De actie van PSC for Democracy is dit weekend gesaboteerd. De groep had het beeld van Peter Stuyvesant versiert met de Curaçaose vlag en de tekst ‘mi tambe ta yu’i Kòrsou’. Onbekenden hebben de tekst veranderd in ‘mi tambe a mata yu’i kòrsou’ (ik heb ook Curaçaoënaars vermoord).

Het hoofd van het beeld werd daarnaast afgedekt met een zwarte zak. De actiegroep betreurt het ten zeerste dat hun ludieke actie een ‘grimmige en agressieve’ reactie heeft teweeggebracht. PSC for Democracy wil nogmaals benadrukken dat de discussie die zij wil uitlokken niet om de persoon Peter Stuyvesant draait, maar om het negeren van ‘alle democratische principes’ bij de totstandkoming van de naamsverandering.

Acties
PSC for Democracy zegt voor het handhaven van de democratie te blijven pleiten en benadrukt dat verdere acties niet uit zullen blijven. Ondertussen heeft de groep een fanpage opgericht op Facebook: PSC 4 Democracy. Doel van de pagina is om aanhangers te kunnen bereiken en inlichten bij toekomstige akties. Ook zal de pagina gebruikt worden om verzamelde documenten te publiceren. Voor meer informatie kun je naar psc4democracy@gmail.com mailen.

10 reacties op “Tegenactie beeld Peter Stuyvesant”

 1. Nee het zijn NIEt de aanhengers van WILES!!

  Een tekst met een LEUGEn mocht de hele week hangen. de VLAG van Curacao werd gedenegreerd!! door hem a\dag en nacht te laten hangen, De rector heeft echter niks gendaan. Maar:

  Toern de waardheid kwam te hangen liet hij ( de rector) de tekst de zelfd maandag avond verwijderen!!

  Laf om niet te zeggen dat je tegen naamsverandering bent…..

  Niks anoniem. Hier heb je VRIJHEID VN MENINGSUITING. Het zijn lafaards die actiegroep.

  Niks ludiek!!

  J mag immer een standbeeld ook NIET DENEGREREN.

  Het is een blijk va ONRESPECT om wat dan ook aan een standbeeld te hangen. Of de standbeeld van wie dan ook is, mag je er niks op hangen en helemaal niks aan lataen hangen!!!!!

  Nationale VLAG dien gerespecteerd te worden.

 2. Dat was Brain.. Brain wilde de wereld veroveren 😉 MUHAHAHA

 3. @ Mac Houst. Volgens mij zit jij hier achter. De gedachte was natuurlijk dat je dan op versgeperst.com kon roepen dat het de actiegroep zelf was.
  ZIe je Mac hoe gemakkelijk het is om met je vingertje te wijzen. En nee, natuurlijk denk ik niet dat jij het was. En natuurlijk was dit de actiegroep ook niet. En natuurlijk is dit gedaan door aanhangers van Wiels. Gewoon je logische brein laten werken.

 4. Dit is een typische actie van die “anonieme” groep, laten we deze week effe zelf dat ding bekladen en het op aanhangers van Wiels gooien…. klaarblijkelijk anti-huidig overheid groep.
  Jaa .. het is zoooo kinderachtig !!
  deze groep blijft het proberen…. De “Pinky and the Brain -Mentaliteit ” . wat ga je morgen doen Pinky ? De overheid proberen om te gooien !!

 5. sommige mensen hebben dus totaal geen idee wat de acties van PSC 4 democracy op doelen blijkbaar.

  triest

 6. Kan je van ongeschoolde mensen anders verwachten? Fred de Haas uit Nederland zal waarschijnlijk trots zijn en hier een logische verklaring voor hebben. Mensen sta op en laat je stem horen. Het gaat van kwaad tot erger en voor je het weet staan ze voor je deur. Dan is het te laat. Schotte doet niks, de partij MAN accepteert het om aan de macht te blijven en de lafaard Wiels lacht zich rot. De oppositie slaapt lekker door. Welterusten.

 7. Wat een kinderachtig gedoe…
  Probeert met op te komen voor een oneerlijk process dat door politieke redenen is door gevoerd, krijg je dit soort taferelen :S Hebben ze niets beters te doen hier op het eiland dan constant dwars te liggen? De mens van vandaag wil vooruit, niet stil staan of achteruit, maar schijnbaar snappen ze dat niet hier op het eiland…

 8. Nee een discussie over het wel/niet volgen van democratische principes is echt iets wat wij uit die hoek niet hoeven te verwachten. Te moeilijk ?

 9. Laat dit gelijk duidelijk zijn dat dit natuurlijk Wiels aanhangers zijn. Wat ik verder ook wil benadrukken is dat al zou deze man “yu di korsou” hebben vermoord laat me hun gelijk corrigeren dan heeft deze man dus Afrikanen vermoord. En als we dit achter de rug zouden kunnen zetten moeten wij Wiels aanklagen voor het kapot maken van onze samenleving, geweld teweeg te brengen, verdeeldheid, haat, racisme ect ect…
  Kortom: Dit is belachelijk voor woorden en dat hun nog durven te zeggen dit is democratie, laten zij maar eerst terug naar school gaan om meer hierover te leren

 10. Als onze regeerders geen respect tonen naar onze totale geschiedenis toe. Hoe kan je verlangen dat een volk nog respect heeft voor wat eens Curacao was? ‘Voorbeeld doet volgen’ en dat zien we momenteel dagelijks in onze maatschappij.