• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het volk betaalt sinds 2009 te veel voor elektriciteit. Dat zou blijken uit onderzoek naar het beleid van de directie van Aqualectra. Daarin komt naar voren dat in 2009 een openstaande lening werd afgelost, terwijl het bedrijf tot in 2011 hiervoor extra kosten heeft berekend via een toeslag op de elektriciteitsprijzen.

Premier Gerrit Schotte verplichtte Aqualectra daarom begin april om de tarieven te verlagen. Aqualectra-persvoorlichter Sharo Bikker laat weten dat Aqualectra niets van het onderzoek weet en dat de desbetreffende lening nog niet is terugbetaald. “We hebben in 2009 een obligatielening bij de Centrale Bank afgesloten voor onze investeringen. Die is natuurlijk nog lang niet terugbetaald.”

Audit
President-commisaris van de Raad van Commissarissen van Aqualectra, Oswald van der Dijs, maakte afgelopen week bekend dat er deze week een audit bij het bedrijf wordt uitgevoerd. Ook hier is Bikker niet van op de hoogte. “Officieel weten wij van niets”, aldus de woordvoerder.

2 reacties op “Aqualectra weet niets van onderzoek”

 1. @ Black Lion

  Het probleem is deze, het volk wordt dom gehouden. Er is namelijk helemaal geen sprake van verkeerde berekeningen of wat dan ook. Er is geen geld bij Aqualectra en hoe moet je dan geld terug betalen? De overheid maakt momenteel vele verkeerde beslissingen en dit is er 1 van. Door jarenlang niet onderhouden van de machines vanwege geldgebrek wordt het nu alleen maar erger. Wil je een complete blackout hebben op het eiland dan moet je geld gaan vragen bij een organisatie waar er geen geld is.

  Op dit moment hebben we een regering onder leiding van Wiels (absoluut niet onder leiding van Schotte) die al een complete blackout in hun hoofd hebben. Zij zijn degene die ons eiland helemaal kapot aan het maken zijn. Hoe groot moeten de schulden weer gaan worden? Kan NL daar straks ook weer voor op gaan draaien, net als voor de 3 miljard die net is kwijtgescholden? Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

 2. Tuurlijk weten ze NIETS. Ze weten donders goed dat ze het VOLK 100% aan het belazeren zijn geweest. Nu komt het naar buiten en het zal terug betaald moeten worden aan de consument. De consument is het VOLK.
  Dus HET VOLK wordt op een schandalige manier belazerd zonder dat ze wat terug kunnen doen. Dat is de macht van een monopool die alleen heerschappij op deze klip heeft.
  Tijd dus voor schotte om de grote bezem door Aqualectra te halen en beslag te leggen op hun bank rekeningen. Uit te betalen aan HET VOLK.