• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans zijn visie over het rechtssysteem.

Als we ergens niet mee eens zijn gaan we naar het gerecht. Als men niet volgens de wet leeft, komt men voor het gerecht. Maar als je veel geld hebt huur je een leger advocaten en laat je ladingen vol rapporten schrijven zodat de rechter niet weet dat zijn recht krom is. In het huidige rechtssysteem is een gouden regel; Wie het meeste geld bezit kan het meeste procederen en rapporten laten maken om zo onschuldig verklaard worden.

Als men niet het nodige geld heeft wil zeggen, geen leger advocaten en geen lading rapporten. De file zal klein zijn en de verdediging wordt gedaan door een advocaat die zich maar enkele uren verdiept heeft in de zaak. Oordeel rechter; Schuldig met als gevolg een groot deel van je leven in een cel.

Geld is waar alles om draait, geld zorgt dat je buiten schot blijft en geld maakt dat je door kan gaan met je duistere zaken. Onderzoeken zijn onmogelijk te doen zonder geld. Nu zijn we bezig met een zaak waar eigenlijk een groot onderzoek nodig is maar dat kost geld. Experts doen niet alles voor niets. En zo zijn we weer op het punt beland van klasse justitie en het woordje geld.

De rechter vraagt naar bewijzen maar bewijzen kost geld en een duur rapport! Laten we eerlijk zijn, wie zal nu geld spenderen aan een stel zogenaamde criminelen? Ons systeem stinkt en is zeker niet recht. Ons rechtssysteem is geld! En wie het meeste geld steekt in zijn zaak krijgt te horen ‘onschuldig’. Zelfs in het rechtssysteem is er geen recht meer en dat maakt de maatschappij zoals hij nu is. Recht is geld en geld is krom en zo is het recht goed krom aan het gaan.

15 reacties op “Ingezonden: Recht wat krom is”

 1. @John Baselmans – Ik ben wel een fan hoor! Vooral doorgaan met je goede werk!

 2. Cure Eye er is veel te doen. Als de bevolking eens zaken naar buiten ging brengen en als we eens één keer één waren als volk, dan zouden zeker zaken gaan veranderen. De zaken Spelonk, Kucho, Marlies om maar enkele te noemen hebben door eenheid en door hard werken al de nodige resultaten opgeleverd. Dat er alsmaar geschopt wordt en alsmaar negatief zaken naar buiten worden gebracht is door die mensen die zelf zeer veel te verbergen hebben.

  Zoals de Gouverneur me vertelde bij mijn laatste bezoek; Als we allemaal zouden signaleren en rapporteren waren we in deze gemeenschap veel verder. Één zijn en elkaar willen helpen zou de eerste stap kunnen zijn. Maar zijn we daar werkelijk toe bereid?

 3. @Baselmans: Volgens mij moet je niet zoveel de publiciteit opzoeken! Met dit ingezonden stuk schiet ik in iedergeval niks mee op. Pas als je echt een duidelijke zaak hebt die naar buiten mag komen! Iedereen weet dat je goed bezig bent voor de bevolking! SUCCES!

 4. @John, graag een alternatief of concrete maatregelen die dit kunnen oplossen… Het systeem is niet perfect, maar zolang er geen beter alternatief is….

 5. Ik begrijp uit de reacties John Baselmans, dat je niet begrepen wilt worden.Met de nadruk op wilt.

 6. Voorbeelden heb ik in het verleden genoemd en uitvoerig beschreven in oa mijn boekje pech gehad. Er is nog nooit een stuk geweest waar ik over zaken heb geschreven waar ik geen bewijzen voor had. Ook deze keer heb ik duidelijk aangegeven waarom de zaken niet met naam genoemd worden. Even terug lezen Ana. Verder is het duidelijk dat lokaal gezien alles ontkent wordt of belachelijk gemaakt wordt maar dat is de grote kortzichtigheid waar men momenteel in verstrengeld is. Gelukkig is er een grotere wereld die na het schrijven van het boekje verder op onderzoek is uitgegaan met de gegevens die we aanvoerde. Na dienzijn vele dwalingen naarboven gekomen. Nu is het zaak om al deze dwalingen de ten onrecht verdeelden vrij te krijgen en dat zal je wel gaan lezen en zien via de Nederlandse pers. Helaas omdat nogmaals de lokale pers alsmaar verstek laat gaan ook weer gezien dit stuk.

 7. Ik begrijp je punt wel, maar het blijft in mijn ogen algemeen. Elke rechtzaak kun je dus volgens jou beinvloeden, als je maar geld hebt. Ik ben het er mee eens dat een een goede advocaat -vaak dus een dure- je een betere kans geeft in de rechtzaal dan een advocaat met minder ervaring/vaardigheden. Maar dan nog, alles moet feitelijk onderbouwt zijn, bewijs moet concreet zijn, anders kan de rechter niet tot een rechtvaardig besluit komen. In die zin zie ik het niet snel gebeuren dat je onterecht veroordeeld wordt, tenzij er voldoende bewijs tegen je is.
  En ik hoef geen namen of zaken.. Heb je geen voorbeeld? In wat voor soort geval is het mogelijk geweest dat iemand onterecht werd veroordeeld?

 8. Het vissen naar namen.
  Voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet over één geval maar vele gevallen die wij als MKK Curacao binnen hebben gekregen en destijds besproken zijn met de Minister van Justitie, Procureur Generaal en de Gouverneur. Vele zaken zijn door ons naar buiten gebracht maar de lokale pers had daar geen boodschap aan en wilde of durfde de zaken niet te publiceren. Nu dat we met één van de grootste advocatenbureaus van Nederland samenwerken over de dwalingen in het gerecht en omdat, na het schrijven van mijn boekje ‘pech gehad’, Nederlandse klokkenluiders sites zaken hebben opgepakt is de zaak werkelijk aan het rollen. Nu is de lokale pers aan het vissen. Helaas, de publicatie rechten heeft de grootste krant in Nederland en zodra deze met namen en met zaken naar buiten gaat komen kan er geschreven worden wat de lokale pers wil. Ook is Nos TV in Nederland die daar aandacht aan gaat besteden. Vreemd is wel dat het stuk aangeduid wordt als ‘geen kop en geen staart’ en ‘Waar gaat dit nu concreet over’. Kreten kennelijk vanuit de pers zelf want aan de telefoontjes en reacties via mail en internet elders blijken advocaten, mensen betrokken bij zaken en de gewone burger kennelijk wel begrijpen waar dit stuk over gaat. Nee, het is geen intellectueel stuk dat geef ik toe maar dat is ook niet de doelgroep waar ik me bij thuishoor. Het volk, onze mensen daar is waar wij voor vechten. Hopelijk is deze reactie nu duidelijk.

 9. Er zijn totaal geen vaagheden! Omdat ik niet met namen en zaken smijt wordt dit stuk als vaag gezien? Het stuk gaat puur om dat geld het recht geeft om vieze zaken te verbergen. We zijn bezig met tientallen zaken en ga deze niet allemaal opsommen met namen en toenaam. Het punt is gewoon dat er duidelijk een tendens is op dit eiland waar minderbedeelden ten onrechte veroordeeld worden om zo rijkere in onze maatschappij te beschermen! Als men eens in gaat zien hoe de vele rechterlijke uitspraken zijn op dit eiland en eens werkelijk in zou gaan verdiepen dan gaat het onrecht zeker opvallen. Als een PG, Gouverneur en minjus dit erkennen en alsmaar aantonen is dat een kwalijke zaak. Met geld koop je je vrijheid en als arme sloeber ben je bij voorbaad veroordeeld. Dat is ons huidige rechtssysteem hoe vaag kan dat zijn?

 10. “Veroordeling 24 jaren.” Van wie? Naar aanleiding van wat is deze ingezonden brief geschreven? Ik vind het een vaag stuk en denk dat je punt duidelijker wordt, als je zelf duidelijker bent en vaagheden/algemeenheden weg laat. 🙂

 11. Wat lezen moeilijk kan zijn. Maar goed we kauwen het nog even voor.
  Met geld kunt u recht kopen, duren advocaten en vele rapporten en onderzoeken laten verrichten. Geen geld, geen dure advocaten, geen kleine lettertjes en geen vrijspraak! Veroordeling 24 jaren. Ons rechtssysteem gaat niet uit op wat de waarheid is maar hoe zaken misleid kunnen worden. We zien dat bij de vele zaken die we aankaarten en waar ik keer op keer met de procureur generaal en Gouverneur over heb. de ene formulering is de ander niet en zo een advocaat die een zaak Pro Deo moet doen mag helaas maar enkele uren aandacht besteden aan een moordzaak. Terwijl een vermogend moordenaar een leger advocaten in dienst neemt en alle kleine lettertjes aanhaalt waarom hij niet schuldig is. Er zijn ons nu al tientallen gevallen onder onze ogen gekomen en stuk voor stuk kaarten we ze aan bij de PG, Gouverneur en Minjus. en wat hoor je dan in alle gevallen ‘de verdediging was zwak en zo kon de rechter niets anders’! Daarnaast komt er nog een andere zaak bij hier op de Antillen. Rechters worden onder druk gezet, zowel politiek maar ook door de grote der grote criminelen. Zo is recht al lang krom en zijn de minder vermogende gedoemd te boeten voor wat de rijken uithalen.

 12. goed lezen!!! In een rechtszaak hebben degenen met het meeste geld meer kans om de zaak te winnen, schuldig of niet. Hangt allemaal af hoeveel advokaten en buro’s voor je kunt laten laten werken.

 13. In het kort gezegd geen kop en geen staart.

 14. ik denk ook dat je met geld meer recht kunt halen, dan de arme man/vrouw in de straat.
  maar eigenlijk is dat overal zo, wat ook weer niet goed te praten valt.
  het zal wel niet veranderen op korte termijn.
  de rijken kunnen alles regelen via rechters of corrupte politici en de gewone mensen hebben het nakijken.
  je ziet het met de Isla, een misdadige organisatie die door de politici nog steeds geholpen wordt.
  Waarschijnlijk krijgen de politici hier weer geld voor, om de partij kas te spekken.
  is er een politieke partij, die openheid geeft over hun inkomsten??

 15. Waar gaat dit nu concreet over?