• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Omayra Leeflang beschikt naar eigen zeggen over informatie over een voorgenomen audit bij Aqualectra. “Er is een consultant uit Amerika ingehuurd om de audit te doen bij Aqualectra.” Het gaat volgens het Statenlid om een familielid van de president-commissaris Oswald van der Dijs.

Leeflang laat weten dat het op dit moment onduidelijk is of de persoon wel betrouwbaar is. “We weten niet wat hij met de belangrijk informatie gaat doen en ik vrees dat het in verkeerde handen zou kunnen vallen,” aldus Leeflang in een brief aan de pers.

Statuten
“Ik heb begrepen dat de onderhandelingen met de consultant direct met de president-commissaris, die familie van hem is, plaatsvinden. Dit is totaal tegen de statuten van de NV in. Hierin staat dat alleen de directeur het bedrijf mag vertegenwoordigen. Van der Dijs is ook president-commissaris van de raffinaderij van Curaçao en commissaris van Curoil. Hij heeft dus de beheersing op de gehele energiesector van ons land,” meldt Leeflang.

13 reacties op “‘Voorgenomen audit bij Aqualectra’”

 1. Mevrouw Leeflang, een goed Hollands gezegde is: “De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”.

 2. @Bas, vrijheid van meningsuiting is een grondrecht, ook op Curaçao. Kan me voorstellen dat sympatisanten van de huidige regering moeite hebben met de op/aanmerkingen van nietsympatisanten en de kwaliteit van die “moeite” stemt overeen met de kwaliteit van de regering.

 3. Wancho,

  Dat zijn wel heel veel woorden om niks ermee te zeggen. Ben je ook politici?

 4. @beste worstelaar, 16-04-2011 om 22:56
  wel heb ik ooit, nu breekt mijn curacaouse arpagata.. : shock: wie had ooit gedacht dat een volbloed makamba, die worstelaar wellicht is, z’n eigen nederlandse taal niet verstaat!?! het is waarschijnlijk dat ‘ik Curacaoenaar’ jouw taaltje niet perfect neerpen, maar kom nou man. heb je het stukje waar ik het over omayra Leeflang heb wel ‘goed’ gelezen? dat ging helemaal niet over de makamba man!!! wat bezielt jou, je bent toch niet dyslectisch mag ik hopen? alsof ik niet weet dat ze gitzwart is. heb je dan echt niet gelezen wat ik haar aangeraden heb? Ga het stuk waar ik over omayra Leeflang schrijf ff overnieuw lezen man..

  ik zal kort zijn, ik heb de makambas nooit beschuldigd de schuld te hebben van de huidige politieke situatie in mijn eiland Curacao. dat heb je ook nergens kunnen lezen. de huidige politieke stand van zaken schuif ik in het geheel op conto van de Curacaose politici, m.n. de vorige regeringen. “de makambas in Curacao” is voor mij een heel andere zaak. sterker, niet eens als er makambas meegewerkt zouden hebben aan de huidige politieke situatie, dán nog leg ik de schuld volledig bij de Curacaouse politici, dan hadden ze maar beter moeten weten en slimmer moeten opereren!!

  dus nogmaals, houd ajb deze 2 zaken gescheiden van elkaar. de huidige poltieke situatie in mijn eiland is 1, de makambas is 2, dus voor mij weer een andere zaak! hou het gescheiden. je denkt toch niet echt dat ik niet weet waar ik het over heb.. ach, je mag het natuurlijk wel denken. dat staat eenieder vrij. 😆

 5. Wancho, jouw regering is alleen maar bezig om de PAR aan te vallen.. Ga een keer REGEREN!!! ipv de hele wereld doorreizen en de PAR aan te vallen.. en trouwens een echte eenheid is jouw regering ook niet.. De dagen zijn geteld.. deze regering gaat snel vallen.. bestaat alleen uit mislukkelingen en ruziemakers.

 6. Beste Wancho,

  Ik weet dat er mensen zijn met een niet te temperen drang om de makambas van alles de schuld te geven. Maar in deze casus moet je wel heel creatief zijn om dit aan makambas op te hangen. Volgens mij is Omayra zo zwart als m’n schoenzolen.
  Volgens mij heb jij last van een “zwart/wit” visie en ja, dan is een van de partijen altijd wit en de ander zwart.

 7. @Churandi.
  wat let je om met bewijzen op tafel te komen omtrent de huidige volgens jou zakkenvullende regering? wel, slecht nieuws voor jou en jouw wellicht corrupte compinchi’s, deze regering zal bewijzen dat de vorige opeenvolgende PAR regeingen wél zakkenvullend en corrumptief bezig zijn geweest. vandaar de hevige paranoïde aanvallen op onze regering Schotte. geen enkele makamba in Curaçao wordt vertrouwt door mijn volk, het is ze geraden ook. ben je een zwarte makamba, waarom verhuis je dan niet naar jouw goddelijke bwana’s?

 8. Niet om wat hoor. mij kwam onlangs via kennissen ter ore dat enkele boslandneger gemeenschappen in Suriname op zoek zijn naar nieuwe wat men in die contreien noemt een “Graman ofwel kapitein cq. opperhoofd”. aangezien mw. Omayra Leeflang roots daar liggen lijkt het mij toch niet zo gek voor haar om daar een baan te ambieren. het is een belangrijke job gelijkstaand aan het ambt van burgermeester ofwel opperhoofd, maar dan wel in het mooie oerwoud in Suriname. als ik Surinamer was in Curacao zou ik zeker voor de baan gaan. geen onbelangrijke baan. een aangezien mw. o. leeflang toch wel een belangrijke staat van dienst heeft in Curacao is zij een gewild kandidate. bovendien zit ze dan weer bij haar volk dat ter ere van haar op het plein van het dorp zeker een prachtige uit hout gesneden standbeeld zal schenken. niet gek toch? granman, kapitein omayra Leeflang… 😉

 9. Waarom laten ze dit niet Mr Hernandez doen. Die schrijft voor 100.000 gulden elk rapport naar wens?

 10. Wanneer wordt Curacao bevrijd van deze corrupte, manipulerende, zakken vullende, absoluut niet integere boeven die zichzelf het predikaat regering hebben opgeplakt.

  Bevolking van Curacao, laat u niet voorliegen, manipuleren, belazeren en leegkloppen.

 11. Omayra, blaas toch niet zo hoog van de toren. Dit begint gewoon absurde vormen aan te nemen. Iedere keer reageer je op iets, waar je het niet mee eens bent, of wat volgens jou totaal niet kan. Je roept maar wat in je opkomt, en zo langzamerhand interesseert het niemand eigenlijk nog iets wat jou mening in bepaalde standpunten is. Ik wil dit eigenlijk ook geen nieuws meer noemen en verzoek dan ook aan de redactie van versgeperst om misschien andere personen een bepaalde blik op iets te laten schijnen en de brieven welke mevr Leeflang indient te schredderen bij ontvangst.

 12. Een echte audit ? Dus uitgevoerd door een erkende organizatie met de nodige “credits” op dit gebied ?

  Ben helemaal flabbergasted, ze stappen af van de quickscans en ja SOAB wordt al een tijdje niet meer vertrouwd (zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten,toch ?)

  Volgens mij hebben de betrokken ministers inmiddels hun heil gezocht onder hun bureaus, want als ze niet gevonden kunnen worden kunnen ze ook geen moeilijke vragen beantwoorden.

 13. Onze lieve heer; alstublief verlos ons van deze politici die op basis van paranoia verhalen de bevolking van Curacao manipuleren.
  Roddels,achterklap,intriges, ik ben het zolangzamerhand spuugzat.
  Laat de coalitie gaan regeren en laat de opositie de kritiek beperken tot inhoudelijke kritiek.
  De Heren en Dames politici moeten zich eens beginnen te realiseren dat niet alleen hun geloofwaardiheid op het spel staat maar die van het hele eiland.

  p.s; nog even speciaal voor Omayra, schaam je voor dit nivo van opositie bedrijven.