• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – Het project waarbij duikers met speciale harpoenen lionfishes zouden vangen, is afgelast. “We hebben geen ontheffing gekregen”, aldus minister Jacinta Constancia (Natuur). De harpoenen liggen ongebruikt op haar kantoor. “Als vervangend project organiseren we lionfishwedstrijden.”

De lionfishwedstrijden zullen plaatsvinden op Caracasbaai, Boca Sami en Westpunt. “De deelnemers zijn vooral vissers en families die vissen als hobby. We geven verschillende prijzen weg bij de wedstrijden”, laat Constancia aan Versgeperst.com weten. De deelnemers zullen de lionfish vangen zonder gebruik van harpoenen.

Carmabi
Constancia noemt het ‘erg slordig’ dat er dure harpoenen zijn aangeschaft die vervolgens niet gebruikt worden. Het ministerie werkte eerst samen met natuurorganisatie Carmabi bij het project met de harpoenen, maar de bewindsvrouw geeft aan dat de organisatie niet betrokken is bij het nieuwe project. Mark Vermeij, wetenschappelijk directeur van Carmabi, is nog niet op de hoogte. “We moeten eerst contact opnemen met de minister hierover.”

Minister Jacinta Constancia met lionfishharpoen

32 reacties op “Lionfish vangen met harpoen afgelast”

 1. @wimpiri (blijkbaar een sockpuppet van Yui Korsou)
  Je stelt een retorische vraag met daarna een kleinerende opmerking naar Carlito en wordt daarop aangevallen door meerdere posters.. (en geen sockpuppets)

  Als het in je vermogen ligt om na te denken, voor je op versturen drukt, eet dan een koekje 😉

 2. @ Cur Eye je zegt; als je het niet eens bent met wat hij zegt, ontkracht het dan.

  Ik stel hem een vraag, dat betekend niet dat ik het er wel of niet met hem eens hoef te zijn.

  Als het in je vermogen ligt om na te denken, denk dan na.

 3. voor vrijwillers heb je geen ontheffing nodig…maar deze chick zit op een cheque te wachten misschien uit Nederland…maar met geld kune je straks geen masbangu meer kopen !

 4. @Yiu di korsow…. esaki ta ba bo…..

  http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/205728_10150154534351780_693131779_6904089_3736511_n.jpg

  Djis pa bo sa….. no ta wega ruman…. ! e pisca kora ku bo ta gusta…. ajoooo e masbangu..ajooo en sardintjie nan ajo…. en snapper nan ajo….. loke tin ta lionfish… prepara aki un par di anja…no tin nada mas ….nos a kuminsa mira nan foi anja pasa…. e anja aki si bo sa bai laman… e piscado ta bisa kaba no ta wega ruman…. ta un minister mester tei pa pueblo …. no pa su mes.

  e mester ta studia… of atleast un tiki…. mileu mati…. tami a studia 4 anja largu na pacific Hawaii…
  Pelagic and oceanic ecosystems…. piscado mi ta mati ta laman ta mi bida…pasobra hopi hende aki no sa nada …education mester tei…. buta e mucha nan e yiu di korsow nan kompronde kiko ta pasa den naturalesa,
  Disater ta bai pasa….. bo tin ku wak e problema delanta….. ta nos hende nan ta wak e porta dal den nan kara…..

  ami no tin miedu pa er berdat ! minister tin ku komprone ta hende e ta. pero foi ora nan sinta den stoel di koeien leer ta dios nan bira ….

 5. @yiu di korsow….. tabo ta bringa pa tera … tami ta bringa pa laman….

 6. Ongelooflijk! Aan de ene kant neemt deze regering allemaal beslissingen, waarvan je op je klompen aanvoelt dat die niet goed zullen uitpakken, aan de andere kant moet deze regering blijkbaar aan een andere instantie ontheffing vragen om de uiterst schadelijke lionfish met reeds aangeschafte speren onder controleerbare condities te mogen afschieten. Begin eens met regeren in plaats van elkaar te bevechten en anderen het leven zuur te maken. Voorstellen tot wijziging van bestaande wetten zijn een zaak van de overheid! Doe gewoon waar je voor aangenomen bent en verschuil je niet achter “ik heb geen ontheffing kunnen krijgen”.

 7. @jui di korsow,
  Aan jou de vraag waar jij wel was toen al die in jou reactie genoemde locaties onder handen werd genomen. Als ik de reacties zo lees dan trek ik mijn conclusie dat de gemiddelde yui di korsou zich helemaal niets aantrekt van wat er om haar of zij heen gebeurt.

  Degenen die nu opstaan zijn mensen met inhoudelijke kennis over de gevolgen van wat ons allemaal te wachten staat. Het kleine beetje wat ons nog rest proberen wij ten goede te redden.

  Schijnbaar ben je volledig eens met het beleid dat wordt gevoerd door onze capabele minister Constancia. Geen vergunning om de Lion fish aan te pakken betekent straks het einde van onze mooie wereldje onder water.
  Voor onze yui di corsow alleen maar lion fish op het menu. geen masbangu, grastelchi, poeroenchi, robeki enz.

  Ik weet niet van welk dorp mevrouw Constancia vandaan komt, maar schijnbaar heeft zij in haar jeugd weinig meegekregen van de natuur van ons dushi korsow. Schijnbaar alleen maar binnen met poppen gespeeld of zo.

  Het wordt tijd dat zij haar post verlaat en het scepter doorgeeft aan iemand met de nodige kwaliteiten minimaal op universitair niveau. Een soort afgestudeerde Wageningen op het gebied van tropische flora en fauna aangevuld met milieuzaken. Gezondheid wordt een aparte poot.

 8. Gisteren een duikje op de Car Pile. 86 van die wondermooie Lion vissen gespot de meeste groter dan 20 cm. En dat allemaal op 30 m. Op de terugweg nog een flink aantal kleinere.
  Even geprobeerd met een haak en snoer welke ik in het water had gevonden Maar helaas eten ze alleen levend aas. Ze zwommen om de haak met dood aas heen en richten zich op de pas geboren visjes die we nu in grote hoeveelheid op het rif hebben. Maar morgen niet meer, want ze hebben 40% van hun eigen lichaamsgewicht per dag nodig.
  Dit betekent dat onze riffen vanzelf leger worden en als we dus de Lionfish aan de haak krijgen er niet veel anders meer over is.

  @John, de Lion-lokroep is niet nodig want ze zijn er al. En die condoom gaat lek bij het aantrekken door de stekels!!

 9. @Cur Eye, Maar zo iemand mag toch geen minister zijn??

 10. @Yui Korsou, waarom een aanval op Carlito die zijn pijlen richt op de Lionfish problematiek? Omdat hij niet (publiekelijk) actief is bij andere natuur disasters hier? Als je het niet eens bent met wat hij zegt, ontkracht het dan…

  Dat Constancia blijkbaar niet eens de f*****g moeite heeft genomen om lionfish the googlen is een schande. Feit blijft dat een groot deel van onze bevolking geen watermensen zijn. Hoeveel vissers ken je die kunnen zwemmen? “Laman ta pa piska”, “Kruisje voor het water ingaan?” Heb je de troep wel eens gezien die er ligt bij bekende vis stekjes? Of de bijvangst die niet terug gegooit wordt omdat ze anders weer van het aas eten.. Ze weten gewoon niet wat er gebeurd onder water en ze begrijpen niet wat voor impakt het heeft
  op wat ze nu gewoon vinden.

  Ignorance is nooit een goede verdediging.

 11. @Carlito, je stroomt over van gevoel voor de natuur, waar was jij toen Blauwbaai vermoord werd. En wat er allemaal op Bapor Kibra gebeurd is en de kaalslag van Wechi Nog niet geboren ?

 12. Oh Oh wat dom van mevr.C. Waarschynlyk komt ze uit een vissersfamilie – gezien haar IQ: ja dat moet wel – en wil de eer van het vangen van de lionfosh niet uit handen geven aan ons duikers. Zy is duidelyk niet op de hoogte van het feit dat wy elke duik meer lionfish spotten dan de duik ervoor. Gisteren 20, morgen 25, overmorgen 30. Op een diepte van zowel 1m, 10m, 20m, dus niet te zien door een vissersbootje. Vooral zo doorgaan, regering van Curacao, dan zet je je vanzelf op de kaart. We worden uitgelachen!

 13. http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/221993_10150154446621780_693131779_6903078_7913563_n.jpg

  ms constanciahier is uw exemplaar van 38 cm !!!!

  ik vraag u vriendelijk zo snel mogelijjk het speren op lionfish toe te laten.
  met nadruk op lionfish….het is niet uit te leggen in woorden aan iemand die het niet begrijpt..
  maar als natuurlief hebber en met eerbied voor het ecosysteem dat ons eiland moet behouden… vraag ik u nogmaals laat de jeugd kennis maken met onze natuur als minister van milieu en gezondheid…. en pas de wet aan met toelating op het schieten van lionfish..

  ongeacht wat u besluit is …. ik zal er voor zorgen dat elke minder er eentje meer op tafel is …….als minister zouden wij als volk dat niet hoeven te vragen toch ?

 14. weg met deze regering……mevrouw constancia als eerste…..

 15. In Curacao everything is permitted. Illegal construction projects, flying without notifying the authorities, poisoning our neighbors that live under the smoke of isla, etc. ect., the lionfish however is protected by our ministry in charge of the environemt. The philosphy and direction of our can be defined as follows: “Defend the criminals and punish the innocent.”

 16. heerlijk weer vandaag weer 14 !!!!! STUKS !!!! met eentje van 35cm ! ….. mijn persoonlijk record ! …
  en dat op nog geen meter diep ! …. Deze regering luistert toch niet naar de bevolking….deze democtatie vraagt om de bestrijding en niet voor naamsveranderingen of snoep reisjes en geen leugens over verlagingen die we anno 2011 niet na kunnen komen.

  by the way mvr constipeer ik er van , bij Seaquarium hoef je niet bang te zijn het koraal de raken
  dit zijn een zooi stenen die men daar zelf heeft gedumpt boven op KORAAL maar money talks toch .. als een hotel of een resort er een zooi stenen dumpt is het allemaal normaal….abij deze golf brekers… er zit hier bijna tot geen koraal….Dit mens is ONGESCHOOLD…..en haar gezondheids en mileu-beleid zal dit eiland naar de knoppe helpen. zoals we al aan het zinken zijn naar de bodem van deze bodemloze put van politici en ontwetendheid ! BY THE WAY the number to call when you spot a lionfish does not work !!!!!! seems the lionfish is in charge ! and you haven’t payed your bills !

  CURACAO ZEG VAARWEL NAAR JE MOOIE BLAUWE ZEE…..straks is het een dorre zooi…
  en dat hebben we aan HAAR te danken !

 17. Minister van gezondheid, natuur en milieu. Dus het departement of afdeling what ever die gaat voer visserij heeft mevrouw Constancia een ontheffing geweigerd voor het met een harpoen vangen van de lion fish die onkoraalriffen en de biodiversiteit van ons zeewateren bedreigd.

  Ik heb het idee dat deze dame niet capabel is voor een ministersfunctie. Ik googlen maar kan nergens iets vinden waarop ik kan uitmaken dat zij hier de nodige vaardigheden voor in huis heeft. Zij oppert tegelijkertijd ideeën die nergens op gebaseerd zijn. Het wordt tijd dat deze regering plaats maakt voor ………

  Zelfs The UK’s Joint Nature Conservation Committee (JNCC) heeft geld ingezameld om de strijd tegen de lion fish in de territoriale wateren van de Cayman Islands, Turks and Caicos Islands and the British Virgin Islands te bestrijden.

  Misschien wacht zij op een donatie van NL. Helaas. Mevrouw Constancia als een petje u niet past zet eht af. LAat een ander eht werk doen waar u klaarblijkelijk bijzonder veel moeite mee heeft. Geen ontheffing.!!!

 18. Ik snap er niks van……ontheffingen??

 19. Het zal niet lang meer duren totdat Curacao echt wordt beschouwd als het piratennest van het noordelijk halfrond. Het is beschamend hoe snel de beschaving hier om zeep wordt geholpen. Sommige politici in Nederland hadden het toch bij het rechte eind. Beschamend.

 20. Ontheffing ? Voordat je belastinggeld gaat uitgeven zorg je toch dat alles in orde is, of heeft Schotte dat niet aan minister Constantia doorgegeven “regeren is vooruit zien”. Het lijkt wel op dat bouwproject op Caracasbaai, daar begint ook iemand zonder vergunning in de hoop “ontheffing” te krijgen.

 21. Mw Constancia heeft vandaag een nieuw duur woordje geleerd.. ontheffing.. helaas weet ze niet precies wat er mee wordt bedoeld.. Tja zo ging het ook met het Oncologisch centrum dat er nog steeds niet op Curacao danzij mw Constancia en ondanks dat het Prinses Wilhemina Fonds dit wilde financieren.

 22. Omg, graag van de supporters van deze coalitie een goede reden horen…
  Dit is te dom voor woorden…

 23. Mag het de nieuwste volkssport worden;
  Het bekogelen van, zonder harpoen gevangen lionsfish, van corrupte politici en aanhang…

  Het is weer duidelijk dat iemand aandelen / vriendjes had bij degene die deze harpoenen verkocht en/of groupers kweekt…

 24. Wat doen we toch moeilijk. Gewoon de lionfish lokroep en ze dan lionfish condooms geven!

 25. Wat een stunt, geen ontheffing gekregen…van wie niet???
  Had ik afgelopen week niet voorspeld dat het niet door zou gaan????

  Wat is deze reering voorspelbaar.

 26. je zult ze niet vangen met een lijntje … jullie lijntjes zullen afbreken en allemaal nylon op het rif achterlaten… deze vissen verschuilen zich onder en tussen de rotsen… en ze komen er niet om naar je lijntje te kijken…… schieten die handel ! en eten !

 27. warda sopi di piska pami ,anto ku pan habri

 28. Vrouwtje Constancia, ook vandaag ben ik weer een happy persoon, dacht even dat je zelf de schuld op je zou nemen voor het zoveelste fiasco van deze regering, maar nee het blijkt toch de schuld van iemand anders te zijn. Mijn weekend zit weer gebeiteld.

 29. Echt stom en dom…..Maar goed wat anders kan je verwachten…Echt Typisch politeik van hier

 30. Dat is goed nieuws, Caracasbaai, Boca Sami en Westpunt, want nu gebeurd er tenminste iets. Helaas zal er veel bijvangst zijn van kleine vissen, zo ook de kleine groupers die als ze groot zijn de Lion-fish lusten.
  Overal in het Caraibische gebied gaan we met de speciale ELF deze plaag te lijf. Curacao doet het met een vislijn.
  Ik ben benieuwd ik gooi mijn lijntje vast uit om te oefenen.

 31. Van wie moet de overheid die ontheffing krijgen? Zijn de Lionfishes naar de rechter gestapt om de overheid een halt toe te roepen?

 32. CURACAO ten dode opgeschreven……… you now know why!