• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering is via Dienst Openbare Werken (DOW) begonnen met de reparatie van verschillende wegen op Curaçao. “Alle wegen krijgen in de komende weken langzaam aan een nieuwe laag asfalt”, meldt minister Charles Cooper (Verkeer).

Op deze wijze worden de wegen gerepareerd die zeker na de enorme hoeveelheid regen van eind 2010 en begin 2011 beschadigd zijn. “Ik ben tevreden over het werk dat nu plaatsvindt en dat langzaam maar zeker een verbetering van alle wegen op Curaçao zal betekenen”, zegt de minister.

‘Plan de campagne’
Op dit moment worden de wegen bij Veeris en Yotin Kòrtá opgeknapt. Daarna is de weg naar Banda Bou tot aan de Rotonde van Zegu aan de beurt om daarna te vervolgen met Krakeel en Wililbrordus. Daarop wordt de weg ter hoogte van Juan Hatoweg aangepakt.


14 reacties op “Reparatie wegen begonnen”

 1. Beste Yui Korsou, even een correctie, het zijn Nederlandse belastingcenten.

 2. Fijn te horen dat er nu daadwerkelijk actie wordt ondernomen om de wegen weer in hun oude staat te herstellen.

  Ik ben wel benieuwd of er alleen maar nieuw asfalt wordt aangebracht of dat er ook voorzieningen zijn genomen om het water op een verantwoorde manier naar zee te leiden. Denk maar aan duikers onder de wegen, bredere riolen en andere afwateringskanalen. Als dit alles achterwege blijft dan kunnen we na het volgende regenseizoen overnieuw beginnen.

  Veel sterkte.

 3. Cooper kan zich alles permiteren, door de MAN wordt deze regering in het zadel gehouden. Eerst steekt Gerrit hem een mes in zijn rug (figuurlijk hoor) dan paait hij hem met al het overgebleven goud om deel te nemen aan zijn kaartenhuis. Cooper lacht zich rot, zijn dagen in de politiek zijn geteld, dus even snaaien waar gesnaaid kan worden, die man ligt ‘s nachts nog na te gieren van het lachen om zoveel onnozelheidheid.

  Het is alleen zo jammer dat dit allemaal met onze belastingcenten gebeurd.

 4. @Schoop. onze minister waarop zeer weinig mensen hebben gestemd en de MAN die veel stemmen verloor.. heeft als enig record nu in zijn bezit.. dienstreizen.. deze man zit meer in het buitenland dan hier op Curacao.. het record zakkenvullen dient hij wel met zijn regeringsgenoten delen.

 5. Daarna is de weg naar Banda Bou tot aan de Rotonde van Zegu aan de beurt. Hebben ze het dan over de weg die ook Hato met Otrabanda verbind ? Dat is dus ook de weg die alle buitenlandse gasten nemen om in hun hotel te komen. Doet me denken aan de vierbaansweg die tussen Paramaribo en Zanderij ligt, begint nergens en eindigt nergens maar het staat wel imposant.

 6. @ Gijs, beste man, tuurlijk wordt de ellende structureel opgelost. Onze wegenbouwkundige Gerrit Schotte heeft opdracht gegeven aan zijn secondant om het prutswerk van die Nederlandse wegenbouw maatschappijen op een verantwoorde en deugdelijke manier te repareren/vernieuwen en Cooper roept van de daken, si, nos mes por. Maar je zal het zien de eerste zes maanden zijn er geen kuilen/gaten etc.dus even geen geklaag.

 7. curacao is omgetoverd tot een grotendeels onbegaanbaar wegenstelsel, het is werkelijk niet normaal hoe het erbij ligt, zelfs met een grote pickup is het zeer lastig te berijden zonder schade op te lopen, dat men nu begonnen is, is een schone zaak, waar maakt me niet uit zolang de komende maanden/jaar alle ellende structureel wordt opgelost en ik iets krijg voor mijn betaalde wegenbelasting ben ik een happy persoon

 8. Beste Carla met huivering heb ik kennis vernomen van jou bericht over Minister Cooper en zijn aanpak van de reparatie van de Curacaose wegen.

  Om te beginnen noem je enkele wegen en buurten op welke waarschijnlijk in jou directe buurt liggen of in de route liggen waar jij vaak op rijdt. Ik hoop dat je je bericht nogmaals heb doorgenomen ervanuit gaande dat je die in een kwaade bui hebt geschreven, om in te zien wat een nonsens je uitkraamt. Ik kan met je meeleven dat de wegen rondom jou route zeer slecht zijn maar zo zijn ze overal rond het eiland.

  Gezien de tijdstip dat je jou mail vanochtend opmaakte ga ik ervan uit dat je met pensioen bent want rond die tijd zal iedereen die werken al op hun werk zijn. Dus toen jij misschien met pensioen ging en op het eiland bent komen wonen waren er geen garanties van piekfijne wegen erbij toch. De rest van de bevolking ondervind dezelfde problemen als jij het enige verschil is het feit dat als de auto’s van de rest van de bevolking stuk gaan kunnen zij die moeilijk vervangen omdat ze financieel tekort schieten en in jullie geval zal dat geen probleem zijn. Reden nummer 1 om Banda Bou eerst als prioriteit voorop te stellen. Reden nummer 2 om Banda Bou als prioriteit te stellen omdat die toeristisch gezien veel aantrekkelijker voor de algemene toeristen zou zijn dan de regio waar je zo naarstig voor pleit. De zorg voor de toeristen die jij bedoeld zijn toeristen die vanuit het oosten van het eiland dus jou omgeving, naar de (rand)stad trekken voor Cafe Pampus, Zanzibar, Cafe DeTijd, Bermuda, Cafe Rembrandt, Moon, Mambo Beach, Pleincafe, Cafe de Buren en sorry hoor die hebben echt geen prioriteit als het om het belang van de totale volk gaat.

  En wat bedoel je nou met d echte wegen die geasfalteert moet worden zijn de wegen van de rest van de bevolking dan niet echt? Hebben die geen bestaansrecht volgens jou? Kom je wel eens in de “normale” buurten of ben je bang overvallen te worden? Want als je het heb over dat de regering alleen maar praat en niet echt regeer dan kan ik concluderen dat je last heb van een grote in onze volkmond genaamde “katarata” in je ogen.

  Minister Cooper hoeft geen stemmen op Banda Bou te zoeken want wat hij doet valt onder zijn normale dagelijkse werkzaamheden behorende aan zijn functie en hij doet zijn werk uitmuntend. En maak je niet druk ook de wegen waar PARisten wonen worden netjes ter zijnertijd geasfalteert dus jij komt ook aan de beurt Carla maak je je daarover niet druk.

  En ik wil je een advies geven verbreidt je horizon door niet alleen het AD, Versgeperst en de Amigoe te lezen maar ook lokale bladen want dan kom je veel meer te weten en dan kan je aanschouwen hoeveel onze Minister Charlers Cooper al in een rekort tijd binnen zijn portefeuile heeft berijkt. Laat kortzichtigheid en politieke kleur los en bekijk de zaken eens objectief door een andere bril op te zetten.

 9. Het wonderlijke is, dat de wegbeheerder (lees: de gemeente Willemstad) wel degelijk verantwoordelijk is voor de staat van de wegen. De regels hier en die in Nederland zijn volkomen identiek. Dus, wie schade rijdt door een gat in de weg, stelt als hij slim is de stad Willemstad aansprakelijk als wegbeheerder. Het is hier een (vermoedelijk langere) juridische weg, maar je wint zo’n zaak wel… De wegbeheerder wordt dan nalatigheid en het verzaken van zorgplicht verweten, dus jouw gebroken as/kromme velg etc krijg je dan wel vergoed. Ik denk alleen dat veel mensen huiveren om iets dergelijks aanhangig te maken…

 10. Michael Isenia, 15-04 2011 om 10:52. schreef:
  Carla porfin bo maskarada a kai, bo ta un simbolo di berguensa. Pueblo di bandabou merese esaki?. Pueblo di bandabou ta inferior ku esun di banda ariba? Foei Carla bo inteligensia ta laga hopi di desea. Na bandabou tambe tin turista i tur e auto’s nan ku bo ta menshona. Nan no tin derechi di kore riba un bon kaya na bandabou? Nos pueblo di bandabou no merese di kore riba un kaya desente pa bin traha pariba di Korsou. Ora Carla ta bin bandabou e no ke kore riba kayanan bon drecha di bandabou. Carla stop di hasi politika barata. Stop di dividi e pueblo i husa bo inteligesia na drechi. Baha for di lomba di pueblo di banbabou. Nos a hunta hopi zeta pa bo slip dala abou.

 11. Carla, ik ben het ook niet eens met veel van de akties van de huidige regering (vorige regering trouwens ook niet) maar vind het heel fijn dat ze eindelijk zijn begonnen aan de wegen! En sluit mij dan ook aan bij de berichten van Giovanni en Franki dat het erg egoistisch is dat je eerst je eigen buurt en omstreken verbeterd wilt zien en daarna pas Banda Bou..? Hoeveel toeristen denk je dat er wekelijks naar Banda Bou gaan? Behoorlijk wat neem ik aan.. En de wegen waar er nu gewerkt word, is verre van BandaBou, dit is namelijk de weg bij Piscadera waar dagelijks duizenden auto’s overheen rijden en wat bijna niet meer toegankelijk was. Uitstekende beslissing dus van Cooper om daar te beginnen! Caracasbaaiweg kan nog wel even wachten, die is lang zo erg nog niet als de wegen waar hij nu eerst aan wilt gaan werken.
  Bekritiseer waar je bekritiseren kan maar zodra er iets positiefs gebeurt vanuit deze regering mag je hier ook credits voor geven…

  (enne Banda Bou zijn niet ‘onze’ mensen?! ik hoop dat je hier een foutje in je zin hebt gemaakt..?)

 12. Sra. Carla, Ban serio….
  A yega momento pa nos stop ku egoismo riba e luga aki. Kon bo ta pretende ku Minister Cooper mester kuminsa ku willemstad prome, djis paso mane bo a bisa “daar rijden WIJ en de toeristen”. Riba e kaminda ku Sr. Cooper a laga drecha tambe turista ta kore, anto esaki ta hibami na e konklushon ku ta kaminda abo ta kore so ta importante. Sra. duna nos di parti pabou di Korsou, un chens awo di por tin kayanan nechi asfalta. Of ta kaminda abo ta kore so ta importante. Ami ta kere ku ni maske e gobiernu aki hasi Korsou un paraiso, bosnan lo no ta kontentu. Un kos Sra. carla mester korda, SI KOS BAI MALU KU E GOBIERNU AKI, E TA BAI PA MALU PA NOS TUR. Ban duna apoyo na e gobiernu aki. Si tin kos pa kritika, ta hasie pero kaminda tin ku elogia hasie tambe. Den e kaso aki mi kier a felisita Sr. CHARLES COOPER i su tim pa e gran trabou ku e ta hasiendo na berdadero bienestar di nos pais.

 13. Carla, bo sa di berdat mi no sa mas kiko abo ke. Ta mas ku logiko ku mester kuminsa un kaminda i Obra Publiko a kuminsa den e area ku a menshona den e komunikado. Bo ta skibi “Dhr. Cooper is op dit moment bezig weer stemmen bij de mensen van Banda Bao te proberen te krijgen in plaats dat hij echt voor onze mensen”. Mi pregunta ta kiko bo ke men ku onze mensen. Akaso e hendenan di Banda Bou no ta hende, e pasombra den bo bista nan tin un otro status mester kuminsa den e area kaminda tin hende pudiente so manera abop ta biba. Have a heart!!! Pasa man na bo kurason. Mi sa ku nada ku er Gobiernu aki hasi, boso ku ta kontra di dje no ta hanja ku e ta bon.

  Awel mi tin mal noitisia pa bo, pasombra bo mester keda soporta i kritika e Gobiernu aki te ku e anja ku e kambia. Pero mi ta sigur ku bo konsenshi mes lo pone ku lo bi drei bek. Eksamina presis loke bo a skibi i lo bo hanja duele, pasombra bo a demostra ku bo ta kontra pasombra a kuminsa drecha e kayanan mei mei i kue un pida di Banda Bou.

  Nos kompromiso ta ku Korsou kompletu i pesei den e komunikado tin para: poko poko nos lo bai na drecha esakinan. Bo barionan ta yega na beurt, un tiki pasenshi.

  Entodo kaso, trabounan a kuminsa i pesei mi ke bo mira e bright side di esaki.

 14. Minister Cooper moet beginnen met de wegen in Willemstad, daar rijden wij en de toeristen met hun auto’s waar nog grote gaten zijn en ook slecht voor onze autobanden.
  Er zijn veel auto’s en automobilisten die s’ avonds de grote gaten in de wegen niet zien door slecht wegverlichting en komen in de kuilen te recht en ook hun auto gaat naar de knoppen. Daar krijgt men geen vergoeding voor.
  Laten wij de wegen zoals : Caracasbaai, Montana, Rooi Santoe, Domingitoe, Salina, Nieuwe Havenweg, Rond Schottegat, Weg naar Hato, Persus Weg.
  Kaya Cassette, Waar El Gaucho Restaurant en De Weg Buy voor Less op de Montana weg daar is een Zijstraat die naar boven loopt, deze weg is vol met gaten, waar men heel onproffecioneel de gaten gedicht hebben met z’n stenen. Hier rijden vrachtauto’s, Katapilla’s, Schoolbussen, persoonsauto’s iedere dag langs om de weg af te korten om niet in de File te staan, maar daar wordt Nooit iets mee gedaan. Dhr. Cooper is op dit moment bezig weer stemmen bij de mensen van Banda Bao te proberen te krijgen in plaats dat hij echt voor onze mensen, de toeristen en onze infrastructuur goed bekijkt en wat nuttigs met het geld gaat doen. De echte wegen die geasfalteerd moeten worden aanpakken.

  Laten wij met z’n allen hierover protesteren en dat Cooper wat nuttigs en goed gaat kijken waar echt de proriteiten liggen, welke wegen eerst moeten. IK plaats om naar banda bao te beginnen.
  Of begin met de stranden weer op te knappen, voor de toerisme en onze mensen.
  Deze regering praat alleen maar nog niet echt regeer.