• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Om de drukte tijdens de zomervakantie op te vangen, zet KLM eens per week één extra vlucht in van Amsterdam naar Aruba en Curaçao. De eilanden zijn volgens de maatschappij zo populair dat er een extra vlucht nodig is om aan de vraag te voldoen.

Van 18 juni tot 3 september zal er zaterdags één extra vlucht plaatsvinden, meldt de Wereldomroep. Ook de retourvlucht is op zaterdag. Boeing 747 met vluchtnummer KL 783 vangt zo alle extra reizigers op.

3 reacties op “KLM vaker deze kant op”

 1. @Sander:

  ArkeFly draait al tijden grote (gecalculeerde) verliezen per stoel op de route Schiphol – Hato. De enige manier om dat minder verlieslatend rendabel te maken is de marge die World of TUI (eigenaar Arke) pakt op de pakketreisjes van Holland International en Kras Stervakanties. Martinair is, zoals iedereen weet bezig met zijn laatste halfjaar als passagierscarrier. KLM heeft straks met op twee weekdagen 2 vluchten per dag (totaal 9 per week), een tamelijk dominante positie hier voor vluchten tussen Amsterdam en Curaçao. Wet van Vraag en Aanbod leert dat de tickets dan allesbehalve goedkoper zullen worden. Het is ook geen vergelijking. Dezelfde beenruimte van KLM boeken bij ArkeFly kost per retourtje ruim 500 gulden extra. Dus Arke is ook helemaal niet ‘goedkoper’.

  En hoogseizoen c.q. vankantieplanning in Nederland maakt de tickets inderdaad fors duurder. Er zal alleen niets aan veranderen. Bovendien heeft KLM straks dubbel zoveel rechtstreekse vluchten. Tja, en als de keuze is om 12,5 uur te reizen met je knietjes omhoog en een zinloze tussenlanding ergens, of rechtstreeks binnen 9,5 uur met aanmerkelijk meer beenruimte en GEEN tussenstop… dan toch maar de Koninklijke…

 2. Ik hoor op straat dat veel Curaçaoënaars overwegen naar Nederland te emigreren. Dit is geen grap, want ze zien het absoluut niet zitten met deze rommel die de regering veroorzaakt.

 3. het werd tijd…..
  zomers de tickets 2 x zo duur als de rest van het jaar is diefstal