• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO — De Raad van Advies (RvA) is drie nieuwe leden rijker. Waarnemend gouverneur van Curaçao Adèle van der Pluijm-Vrede heeft vanochtend het drietal ingezworen in het Paleis van de gouverneur. De RvA is een onafhankelijk adviesorgaan voor de overheid op het gebied van wetgeving en bestuur.

Rita Lieuw-Van Gorp, voormalig gezaghebber Lisa Dindial en Theo de Man gaan de RvA versterken. De andere leden van RvA zijn Carl Gruning, Beatriz Doran-Scoop, Ron Gomes Casseres en Richard Hart.

3 reacties op “Nieuwe leden RvA”

 1. Mensen laten wij niet alles afkraken wat goed werk kan verrichten voor de Regering en Curacaosevolk. Deze mensen hebben genoeg goede ervaring en scholing gehad om in zo’n RvA te mogen zitten. Zo moeten wij ook niet omgaan met onze intellectuelen. Ik heb hierboven een reactie gelezen van Carla de Windt die schrijft,geef de jongeren een kans in zo’n orgaan te zitten.Kijk kansen vallen niet zomaar uit de hemel jij moet er zelf wat voor doen. Als jij over zoveel kennis beschik waarom solliciteer jij zelf niet naar zo’n funktie. Dit zijn mensen die een lange geschiedenis van goede diensten hebben geleverd voor Curacao en verdienen het met eer en respect behandelt te worden. Of denken jullie dat de regering maar veel geld moeten blijven uitgeven aan allerlei dure advies organen zoals KPNG Jong en Partners, terwijl Curacao veel goede Intelectuelen in huis heeft om zelf goede adviezen te kunnen geven aan de regering. Als de regering naar deze mensen luistert is het een andere zaak. Er zijn vele adviezen die overal op de wereld, in de lades van ministers verdwijnen. Ooit komt er dan een ander kabinet die ze wel zal gebruiken. Zo is de politiek eenmaal. Kijk als deze mensen goed hun best doen, dan mogen ze van mij best een goede beloning voor krijgen of moeten ze naar het buitenland verkassen waar ze veel meer kunnen verdienen voor zo’n funktie. Wat Churandi daar boven heeft geschreven klopt wel, als je een advies geeft aan deze regering,nogmaals aan deze regering, wat hun niet welgevallig is dan deug je niet als adviesraad. Maar zoals ik al zij een goed geschreven advies verdwijnt in de lade maar zal altijd blijven bestaan. Kijk hoe oneervol is er omgegaan met de goede adviezen van een nieuwe Ziekenhuis voor het Curacaosevolk totaal gekraakt. Ooit zal er een ander regering komen die dat plan oppakt en gewoon uitvoerd. Kijk op Curacao hebben we altijd problemen gehad met de politiek toch. Doordat een ander partij opdracht heeft gegeven dat onderzoek te doen zal de tegenpartij het op haar manier willen uitvoeren toch. Dat is een voorm vasn Jaloesie wat wij op Curacao hebben en dat breekt ons open. Heel jammer. Maar in ieder geval. Ik heb er vertrouwen in. Ik wens de nieuwe Raad van Advies veel succes en kracht toe. Ook al zal er voor en tegenspoed en jaloesie jullie wegen doorkruisen blijf toch hard werken voor dat dushi Korsou.

 2. Zoals de meeste mensen al zeggen dat de Raad van Advies echt opgedoekt moeten worden. Ten eerste wordt er niet serieus met adviezen omgesprongen en ten tweede als je een advies geeft wat deze regering niet welgevallig is deug je als adviesraad niet en ten tweede al deze mensen die in de Raad van Advies zitten zoals een mevrouw Lissan Dindial, Ron Gomes Cassares en ook de anderen hebben al een dik salaris en ook bij de Raad van Advies krijgen zij een goede vergoeding. Geen de Jongeren de kans, de regering en ook RAR toen dertijd maakte bekend dat onze jongeren als zij naar Nederland gaan niet terug keren om hier op onze dushi Corsow te komen werken. Maar al deze mensen zoals Dindial, Gomes, Kooyman, Camelia’s, Romer, El Hage’s, “Tielman” De Castro’s, en veel anderen die altijd hoe dan ook op hoge functie’s geplaats worden waar zij meer dan naf 12.000,– gulden per maand meenemen naar huis plus wat zij allemaal nog erbij doen.

  Zo krijgen de mensen die echt aan het solliciteren zijn en ook de jongeren die net afgestudeerd zijn of klaar zijn met hun HBO, MBO opleiding geen kans.
  Dit zal altijd zo blijven.
  Bijvoorbeeld een vacature moet men por le form in de krant plaatsen maar binnen de organisatie hebben zij al iemand voor. Maar politiek gezien moeten zij het toch in de krant plaatsen, mensen solliciteren erop maar krijgen geen brief of worden afgewezen met het verhaal dat zij een juiste kandidaat hebben gevonden, wat blijkt dat het al lang geregeld was.

  Als deze regering zijn werk goed gaat doen, moeten zij eerst beginnen met alle functies waar men naf 12.000,– en 30.000,– gulden per maand meeneemt naar huis, deze mensen ontslaan, of inkrimpen met de salarissen. van hoge ambtenaren en ook een minister hoeft geen chaffeur, hij of zij kan met zijn/haar auto zelf op de juiste bestemming komen. En ook telefoon, autovergoeding, kledinggeld , en al flauwekul vergoedingen afschaffen.

  Kijk naar FKP: Henry Jourdain, deze man moet zijn ontslag krijgen. Zodra je geld Naf 15.000,– in jou eigen zak stopt en steelt van jou medemens moet je niet geschorst worden, Neen. Je moet een gevangenisstraf krijgen en ontslaan van jou functie en dat jij als Financiele man niet meer hier op ons dushi Corsow als Financiale Man kunnen werken.
  Zo zijn wij goed bezig, maar de laatste nieuws is dat deze man waarschijnlijk door de regereing de hand boven het hoofd gehouden wordt en waarschijnlijk toch terug keert naar FKP. Fundacion Kas Popular. Hier kan men toch niet meer serius nemen. Geen vertrouwensband kunnen hebben van z’n dief………………………..

 3. Die Raad van Advies kunnen ze voor deze regering wel opdoeken. Ten eerste wordt er niet serieus met adviezen omgesprongen en ten tweede als je een advies geeft wat deze regering niet welgevallig is deug je als adviesraad niet.

  Ik wens de nieuwe mensen in de raad veel succes.