• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De onderhandelingen over de bouwplannen van het gebied Wèchi zijn weer in volle gang na de rechtzaak tussen  Amigu de Tera en Fundashon Defensa (AT&DA) en Land Curaçao. “Tot onze verbazing sloot ook Fundashon Kas Popular zich aan bij de overheid,” vertelt Lloyd Narain van AT&DA.

“Sinds 2006 staat het gebied Wèchi al ter dicussie,” vertelt Narain. Afgelopen week vond er een rechtzaak plaats omdat er volgens Narain ‘duidelijkheid moet komen.’ De rechter doet over een maand uitspraak of er wel of niet gebouwd mag worden op Wèchi. Tijdens de rechtzaak ging het er ook om of de regering zich wel heeft gehouden aan de rechtgeving. “De rechter heeft de klachten aangehoord en ook Fundashon Kas Popular koos de kant van de overheid,” meldt Narain.

Opnieuw onderzoek
Narain laat weten dat het belangrijk is dat bepaalde procedures opnieuw uitgevoerd worden. “De bevindingen zijn namelijk bepalend voor de bestemming van Wèchi. De rechter gaat nu de stukken bestuderen en zal op 24 mei uitspraak doen. We betreuren dat er niet naar de kern gekeken wordt maar naar de procedurele zaken.” Narain vindt het moeilijk om een voorspelling te doen over de uitslagen. “De wetgeving is veranderd waardoor er nu niet meer naar de kern van het probleem,namelijk het milieu, gekeken wordt. We kennen deze procedure niet wat het moeilijk maakt om een uitspraak te doen.”

4 reacties op “Uitspraak bouw Wèchi eind mei”

  1. Er wordt wel over bijgebouwd.. Wechi Brakkeput etc.. maar de wegen zijn nog dezelfde als die van 50 jaar geleden.. dus nog meer files?

  2. Maar de weg naar awasa wordt wel per direct beter heb ik begrepen, hoe ging het ook alweer ? Oh ja, elk nadeel heeft zijn voordeel.

  3. wechi is niet geschikt om zoveel op te bouwen

  4. Hoop dat ze snel kunnen beginnen met het project! Kunnen ze ook meteen wat doen aan het straatbeeld van Gato en Zegu. Dat ziet er niet uit!