• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Ik heb de directeur van Curaçao Ports Authority (CPA) niet naar huis gestuurd”, reageert minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) op het commentaar van PAR-Statenlid Dennis Jackson. Dit zei de minister in de vergadering van de centrale commissie van het parlement van Curaçao.

Jackson klaagde in de media over de werkwijze van Hakim met betrekking tot CPA. “In tegenstelling tot wat de heer Jackson beweert heb ik niet de CPA-directeur naar huis gestuurd. De beslissing om de werkrelatie tussen de directeur en het havenbedrijf te beëindigen is genomen op aangeven van de Raad van Commissarissen van CPA.”

Verliesgevend
Op de uitlating van Jackson over de negatieve houding van Hakim op het project van Kompania di Tou Korsou (KTK) in Panama zegt de minister dat het bedrijf enorm verliesgevend was. “Dit project is niet gestart onder het kabinet Schotte en draaide vanaf het begin verlies.”

ISO-certificaat
De minister maakte ook van de gelegenheid gebruik om uit te leggen waarom CPA zijn ISO-certificaat is kwijtgeraakt. “Op 1 januari verliep het ISO- certificaat van CPA. In februari heeft de externe audit plaatsgevonden waaruit bleek dat CPA enkele punten had moeten verbeteren, al in 2009”, verdedigt Hakim zich. “CPA werkt nu heel hard om die punten alsnog te verbeteren om zo snel mogelijk het ISO-certificaat weer te bemachtigen, dat CPA kwijt is geraakt door inconsequenties in het verleden.”

Beleidsplan

In dezelfde vergadering heeft de minister op verzoek van het parlement zijn toekomstvisie voor het bedrijf CPA gepresenteerd. De visie van de minister zal de basis vormen voor het ontwikkelen van een beleidsplan voor het havenbedrijf. Het beleidsplan zal wanneer het af is worden gepresenteerd aan het parlement. Bepaalde documenten van CPA/KTK zullen worden afgegeven aan het volk en parlement van Curaçao.

8 reacties op “Hakim verdedigt handelen CPA”

 1. @carka, waarom hoor ik je niet over Asjes, Wilsoe, Constancia, Schotte etc die onderdeel waren van de vorige regeringen en dus verantwoordelijk zijn voor de zgn puinhoop waar jij het over hebt.. helaas hebben we moeten constateren dat zij hun streken gewoon nog hebben!

 2. @carla de windt,

  kan je me uitleggen waarom deze regering zo bang is voor een screening?
  en waarom deze geweldige groep zakkenvullers, geen controle willen op hun financien?
  ik verdenk je ervan ook samen met hun je zakken te gaan vullen…
  hebben ze je een baantje beloofd???
  want beloven kunnen ze goed…..

 3. leuk stukje Carla. maar juist net zo fout, deze regering heeft nog niets gedaan alleen maar klagen en puinhoop maken. dus welk werk gaan ze dan doen en wanneer?
  of heeft de UoC nu na de naamsverandering het beter( bijna failliet) of de scholen zijn zoveel beter met naamsverandering( welk onderwijsplan) of de betere wegen ( wanneer betalen we de pensioenen niet meer)

  alleen mrouwens deze aar uiterlijk vertoon maar nergens beleid wel hoog van de toren kraaien maar niets gepresteerd tot nu toe

 4. @ Carla de Windt, eerst wil ik je eraan herinneren dat deze regering het allemaal anders zou gaan doen, niet dus. En dat deze regering, buiten het zich beroepen op “de vorige regering deed het toch ook” probeert, ja je eigen woorden, probeert te regeren geeft al aan dat je beaamt wat anderen zeggen. Namelijk deze regering kan niet regeren en met proberen zijn er al heel veel ongelukken gebeurd. Het is alleen jammer dat de bevolking, onwetend van het onheil dat naderd, de ultime rekening gepresenteerd zal krijgen

 5. @Carla de Windt, volgens mij begrijp je de grondbeginselen van onze democratie niet.
  De volksvertegenwoordigers die nu in de opositie zitten hebben als taak om de coalitie te controleren en aan de kaak te stellen wat in hun ogen mis is. “Je bek houden?” deze mensen zijn gekozen door het volk… Als de vorige oppositie het volk beter had uitgelegd wat de vorige regering allemaal fout deed waren ze niet herkozen..
  “Je bek houden” doe je maar in Simbabwe of zo..

 6. De heer Jasckson, en de andere voormalige ministers moeten nou echt hun grote mond huden stoppen met het kraken van deze regering. Heeft hun de kans om ze te laten bewijzen. Want toen jullie onderanderen Jacksonk, El Hage, Attacho, Minister Kick, Mirna Coddet, Suzy Camelia, Dhr. Ys, hebben goed hun zakken gevuld en alleen hun vrienden kwamen in de hoge functies en zij hebben echt een grote puin bak van gemaakt en achter gelaten voor deze Regering van Schotte. Dus Jackson hou iin godnaam jou/jullie grote mond, grof gezegd Bek dicht. en laat de nieuw regering zijn werk proberen te doen. Want jullie hebben echt een rotzooi achtergelaten.

 7. Onze regering is zeer MENSWAARDIG bezig, ze kunnen het woord amper schrijven, laat staan dat ze weten wat het betekend.

 8. Wat een nonsen van deze man…
  Het doel van Schotte c.s. is om de belangrijkste spelers in de haven te confisceren, deels via zijn ministers/handlangers team en uiteindelijk effectief via zijn zakenvriendjes die op allerlei posten worden benoemd.
  Hetzelfde gebeurt met de lokale energiesector (Acqualectra & Curoil) , het gokwezen en verdere sectoren waar klaarblijkelijk vrijelijk geroofd kan worden.
  Hebben we het nog niet over de ruim 1 miljard EURO bestedingruimte via Nederland. Ik ben benieuwd waar dat uiteindelijk terecht gaat komen, maar ik vrees met grote vreze in de verkeerde handen/zakken…
  Duidelijker kan het patroon niet zijn lijkt me.