• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tijdens de 17e editie van de Intermodal South America heeft Minister van Economische Ontwikkeling Nasser El Hakim Curaçao gepresenteerd als een logistiek centrum met veel groeipotentieel. Hakim wil van Curaçao een internationale hub maken.

Billy Jonckheer van de Kamer van Koophandel en Arthur Adams, president van de Stichting voor Ontwikkeling van Projecten in de Logistiek sector (SLS), waren met de minister meegereisd naar Brazilië. Tijdens de beurs hebben vertegenwoordigers van Curaçao deelgenomen aan verschillende seminars en hebben naar eigen zeggen veel bezoekers bij de stand gehad.

Logistiek
Intermodal South America is één van de meest belangrijke beurzen ter wereld op het gebied van logistiek. De beurs is gericht op internationale handel, logistiek van bevrachten en oplossingen in de logistieke keten. Vele van de grote spelers in de wereld op gebied van transport van vracht nemen naast degenen uit Brazilië, deel aan de beurs.

Luchtvaart
Hakim heeft in Brazilië vruchtbare gesprekken gevoerd met luchtvaartmaatschappijen als Gol en TAM en anderen in de sector vrachtvervoer. De gesprekken gingen over mogelijkheden om vervoer van personen en vracht met andere bestemmingen via Curaçao te laten verlopen. Ook heeft hij gesproken met vertegenwoordigers van investeerders in sportprojecten met een internationale doelstelling waar Curaçao ook van kan profiteren.

Distributie
De delegatie van de Kamer van Koophandel had ook tal van contacten op de beurs. Dit zijn vooral ondernemers die zijn geïnteresseerd in voorkeurstoegang tot de Europese en Amerikaanse markten, gebruikmakend van Curaçao als vast punt voor distributie, bewerking en assemblage van producten.

1 reactie op “Hakim legt contacten in Brazilië”

  1. Optica Hakim zal wel het meeste profiteren. Want dat was de doelstelling van deze minister.