• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hans Hillen van Defensie is vandaag begonnen aan een zesdaags werkbezoek aan Aruba, Bonaire en Curaçao. Hij laat zich bijpraten over de marine en de kustwacht in het Caribische gebied. Dit maakte zijn parlement vandaag bekend.

Nadat Hillen een bezoek aan de marine op Aruba en de marechaussee op Bonaire heeft gebracht, bezoekt hij Curaçao. Hij zal hier gouverneur Frits Goedgedrag en de commandant van de zeemacht Dick Swijgman ontmoeten. De Nederlandse marine helpt in het gebied met bestrijding van drugssmokkel en met noodhulp na orkanen.

4 reacties op “Nederlandse defensie naar Curaçao”

 1. Wie is nou het slimst geweest ?

 2. Nou wie is nou de slimste partij volgens jou ?

 3. Kunnen we dit lezen zonder ons op te winden? Effe serieus: deze zogenaamde minister van defensie komt nadat al vaststaat dat 10.000 gezinnen een onzeker bestaan gaan hebben de komende jaren omdat hij als een slappe vaatdoek accoord is gegaan met drastische bezuinigingsmaatregelen die voor een gedeelte best bij andere portefuilles door de strot geduwd hadden kunnen worden. Maar nee, defensie is en blijft het stiefkind van de Nederlandse overheid. We willen als piepklein land op de wereldkaart (bijna niet te zien met het blote oog) wel meespelen met de grote jongens, maar het mag op z’n Hollands niets kosten. Wel piraatjes vangen, maar dan wel zonder schepen want die kosten geld. Wel oorlogje spelen in Libie, maar dan zonder mankracht want die kosten geld. Wel haantje de voorste zijn en de grote stoere jongen uithangen bij de NAVO maar niet het materieel en de mensen kunnen uitzenden omdat die geld kosten. Waar ben je nou mee bezig dan? Het is dat in de grondwet staat dat defensiepersoneel niet mag staken (muiterij heette dat vroeger) anders was het vast niet zover gekomen! En daarom zijn de gewone jongens en meiden bij defensie altijd weer de lul!!!
  Het bezoek van Hillen is mosterd na de maaltijd. Hij had moeten komen voordat de begroting bekend werd. Dan wist ie tenmiste waarvoor hij z’n poot stijf moest houden en hard nee moest roepen tegen die pennelikkers in Den Haag, die nooit verder komen dan de kassa van de supermarkt en dus geen idee hebben van de gevolgen die deze absurde bezuinigingen hebben op duizenden gezinnen die er niets aan kunnen doen dat ze een vaderlands lievend gezinslid hebben. Typisch gevalletje “stank voor dank” Hillen!

 4. Door Bonaire Nederlands grondgebied te maken heeft Nederland kwa geo-politiek een master zet gedaan op het schaakbord. Men heeft hierbij zelfs niet geschroomd onorthodoxe middelen voor in te zetten om Bonaire in bezit te krijgen. Men is nu niet meer afhankelijk van Curacao. Dit zal grote gevolgen voor ons eiland hebben in de toekomst.