• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – President-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC) van Aqualectra, Oswald van der Dijs, zegt dat het doel van de overheid beter betaalbare tarieven voor de bevolking én een versterking van Aqualectra is. “Dit in tegenstelling tot hetgeen de bedrijfsleiding van Aqualectra rondbazuint.”

Bovendien zijn beide doelen haalbaar wanneer het plan dat RvC heeft opgesteld wordt uitgevoerd, meent de president-commissaris. “Wat iedereen moet begrijpen is dat wij aan het begin staan van een nieuw tijdperk, waarbij de focus ligt op wat echt goed voor het volk is.”

Betrokken
Van der Dijs geeft aan dat er totaal geen reden is paniek te veroorzaken aangezien de RvC precies weet waar zij het over heeft. Vanmorgen heeft de RvC de vakbonden geïnformeerd en gerustgesteld. Van der Dijs vervolgt: “Wij willen benadrukken dat te allen tijde de belangen van de werknemers gewaarborgd zullen zijn. Bij het proces van versterken van het bedrijf en tegelijkertijd verlagen van de tarieven, zullen de drie vakbonden van Aqualectra betrokken worden.”

Realistische verlaging
“De verlaging van 5 cent per kilowatt is realistisch en haalbaar. Berekeningen van het Bureau Telecommunicatie en Post die de tarieven vaststellen, geven duidelijk aan dat de verlaging mogelijk is.” Van der Dijs geeft aan op basis van actuele berekeningen te hopen op meer verlagingen in de toekomst. “We moeten niet vergeten dat de tarieven van elektriciteit en water op Curaçao 30 tot 40 procent hoger liggen dan in de regio.”

Fraude
Om de nodige transparantie binnen het bedrijf te bewerkstelligen heeft de overheid de RvC opdracht gegeven om hulp in te roepen. “Bijvoorbeeld van auditors, die door controles kunnen vaststellen welke kosten en uitgaven teveel zijn, om fraude te voorkomen.” Van der Dijs eindigt met te zeggen dat “in plaats dat de bedrijfsleiding van Aqualectra deelneemt aan dit proces, zaait zij angst en onzekerheid. Commissarissen zullen disciplinaire maatregelen treffen tegen de bedrijfsleiding. We kunnen niet doorgaan met een bedrijf met een vitaal belang als Aqualectra, waar geen totale transparantie is en er niet wordt gewerkt met feiten en cijfers.”

6 reacties op “‘Maatregelen tegen Aqualectra-leiding’”

 1. Op 15 april niet gaan tanken zolang de prijs zo hoog blijft. Koop alleen wat noodzakelijk is voor uw verplaatsingen: in april 1997 was er één dag op internationaal vlak waar geen brandstof werd gekocht uit protest tegen de brandstofprijs. Dezelfde avond daalde de prijs met 6,5 cent per liter. Gelieve dit te delen want dit is de enige manier om deze opstand tot stand te laten komen
  Iedereen delen aub!!!!

 2. Probleem met verlaging. Ik niet, wel een probleem met de voor gaande jaren waar wij volgens berekeningen teveel hebben betaald. En wie gaat dat aan ons terug betalen??????

 3. Posities bij overheids N.V’s zijn politieke baantjes. Elke regering zet zijn eigen poppetjes op deze baantjes. Deze poppetjes moeten ervoor zorgen dat er weer geld is voor de politeke campagne bij de eerst volgende verkiezingen. Vandaar dat ze alle overheids N.V.’s een voor een worden aangepakt.

 4. Daar komt de volgende rechtzaak!

 5. Ik heb helemaal geen probleem met de verlaging van de kilowattuur, maar ik hoop wel dat de calculatie van de BTP niet gebasseerd is op de benchmarking die in het verleden werd uitgevoerd.
  Appels en peren zijn niet te vergelijken.

 6. Had onze premier het van de week niet over de term “MENSWAARDIG” ? Dat komt zo’n beetje overeen met het ene zeggen en het andere doen.