• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De First Caribbean International Bank geeft steun aan de Stichting Tegen Kindermishandeling. Medewerkers van de bank dragen aankomende maand onder andere een blauw strikje om aandacht te vragen voor het werk van de stichting.

Het doel van de stichting is de preventie en bestrijding van mishandeling, seksueel misbruik en verwaarlozing van kinderen. De bank vraagt de hele maand april aandacht voor dit onderwerp tijdens het ‘Do Bleu’ project. Door middel van voorlichting wil de bank meer bewustwording te creëren.

Stichting Tegen Kindermishandeling
De stichting onderneemt actie wanneer blijkt dat een kind slachtoffer is van verwaarlozing of misbruik. Daarnaast houden  ze zich actief bezig met voorlichting aan het publiek, ouders en de jeugd zelf. Meer info vind je hier

3 reacties op “Blauwe strikjes tegen kindermishandeling”

 1. RedRiser; Dat komt omdat we al tientallen jaren NIET geregeerd wordt! Ons voorbeeld is het meest belabberde voorbeeld en er zijn geen punten te scoren met kinderleed, kinderhandel en misbruik. Zolang als we niet samen gaan werken zal er een rommeltje zijn onder de stichtingen en particulieren instellingen. praten we nog niet over de vele instanties, hun opperhoofden en de politici! Kinderen zijn niet belangrijk want daar kan de politiek niets mee beginnen. Kinderen zijn daarom politiek afval!
  Black Lion; Sinds 3 weken is ons huis blauw geschilderd! Dus als je het goed wil doen is dat het teken dat je werkelijk voor kinderen op komt 🙂 Verder had ik vandaag een blauwe kop omdat mijn keel geheel dichtgeknepen werd door een stinkende rook van mijn buurman! Dus we doen er alles aan om zo blauw mogelijk over te komen. Helaas is met dit blauwtje lopen geen kind gebaat en schreeuwen onze kinderen in de buurt nog net zo hard! Allemaal mooi maar wat halen zaken uit als er geen eenheid is en werkelijke actie? Ik draag mijn respect op aan die mensen die achter de schermen dagelijks dag en nacht klaar staan voor de vele kinderen die in nood zijn. Mensen die nu ons eiland draaiend houden en de kinderen voor houden dat er nog iets goeds is op deze rots. Helaas de kinderen zien weinig goeds van ons burgers en politici en dan houd het weer op en vervalt ook onze jeugd in de klauwen van macht, geld, drugs en veel leed.

 2. Met veel respect, maar met ook veel verbazing zie ik iedere keer weer dat het op het eiland vaak particuliere instellingen cq stichtingen zijn die grote maatschappelijke problemen proberen aan te pakken. De overheid neemt in deze totaal zijn verantwoordelijkheden niet!
  Maar goed……van maatschappelijke problemen worden de heren politici zelf niet beter van, dus waarom daar tijd en geld insteken?

 3. Al meer dan een maand toont mijn Facebook Profiel het blauwe strikje als teken dat ik TEGEN Kindermisbruik en Kinderleed ben.