• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kleurrijke bloemen, vlechtwerken van takken en eeuwenoude cactussen vormen hun eigen weg langs de paden van Hófi Pastor. Zoals in een echt sprookjesbos ontbreekt het niet aan de meeste variërende vogels, insecten en andere beestjes. Zelfs de oudste boom van het eiland vond zijn plek in het park.
 

 Sinds de jaren ’80 is Hófi Pastor in bezit van Amigu di Tera en een beschermd natuurgebied. Op vrijwillige basis zetten man en macht zich in om het gebied mooi, puur en toegankelijk te houden voor bezoekers. Helaas kan het park niet behoed worden voor de kracht van de natuur en heeft orkaan Tomás er letterlijk goed ingehakt in november. Om het Hófi weer in glorie te herstellen heeft Amigu di Tera aanstaande zaterdag een opruimdag ingepland.

Onkruid en gewassen
Om Amigu di Tera een handje te helpen, zal ook het team van Versgeperst.com de handjes uit de mouwen steken. Gewapend met heggenscharen en harken zullen de twee organisaties hun best doen om het sprookjesbos te ontdoen van verdwaalde takken, onkruid en andere gewassen.
Versgeperst.com roept iedereen op om mee te helpen tijdens de actie komende zaterdag. Harde werkers, timmerlieden en natuurliefhebbers zijn allemaal welkom.

Tijden
Het is aan te raden oude kleding aan te doen, een lange broek en stevig schoeisel. Amigu di Tera vraagt iedereen die in het bezit is van tuingereedschap zoals heggenscharen, harken, lopper shears en zaagjes deze mee te brengen. Ook timmerlieden die zich willen uitleven zijn meer dan welkom. Om de opruimdag overzichtelijk te houden, moet je je wel even opgeven via telefoonnummer 6934490. Vrijwilligers worden om 08.00 uur opgewacht bij de ingang van Hófi Pastor om enthousiast het sprookjesbos onder handen te nemen. De actie zal tot 13.00 uur duren.

 

2 reacties op “Opruimactie Hófi Pastor”

 1. helaas heb ik jl december bij mijn bezoek in Curacao dit park niet kunnen bezoeken vanwege de regenval. Door het goede initiatief van versgeperst hoop ik het dit jaar wel te kunnen bewonderen!

 2. Elisa,

  Goed initiatief!
  Ik zal m’n best doen om te komen…