• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De emotie miedu, oftewel angst, staat centraal in de nieuwste theatervoorstelling van Fudashon Danzarte Studio. De eerste twee voorstellingen trokken volle zalen, morgenavond is er een laatste kans om het stuk van de jonge lokale dansers te bekijken.

In de voorstelling worden elementen van ‘contemporary dance’ en theater gecombineerd, waarbij geprobeerd wordt het vaak persoonlijke gevoel van ‘angst’ te ontmantelen. De dansers willen op deze manier de verschillende angsten van de mens uitbeelden, zonder daar een maatschappelijk oordeel over te hebben.

Flora Passaquin
De voorstelling is de nieuwste creatie van Willy Barreto, artistiek leider van Fundashon Danzarte Studio. Meer dan vier maanden lang werkten zes leerlingen van de school aan dit stuk. Zij worden ondersteund door de Franse danseres Flora Passaquin, de Colombiaanse violist Guillermo Gomez en Carl Ariza, een schilder van eigen bodem. Ook de Curaçaose actrice Fridi Martina en de Colombiaanse mimespeler Argemiro Vargas dragen hun steentje bij.

Showgroep
Fundashon Danzarte Studio werd in 2008 opgericht met als doel laagdrempelige kunsteducatie aan te bieden. Met ondersteuning van het lokale bedrijfsleven en een opstartsubsidie van het Fonds Cultuur Participatie Nederland heeft de groep zich ontwikkeld naar een stabiele organisatie met een dagelijks lesprogramma. Meer dan 65 jongeren doen mee aan het lesprogramma. De Fundashon heeft geen enkel budget en iedereen draagt op vrijwillige basis iets bij.

La Tentashon
De laatste voorstelling is morgenavond om 19.00 uur in La Tentashon. Kaarten kosten 25 gulden en zijn te koop aan de poort vanaf 18.30 uur. Reserveren kan ook via 5260846.

www.versgeperst.com