• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De dienstverlening van KlikoLimpi is gisteren officieel gelanceerd. KlikoLimpi reinigt grote en kleine kliko’s op professionele en milieuvriendelijke wijze. Tijdens een demonstratie werden de speciale trucks geshowd die voor dit werk gebruikt worden.

Het schoonmaken van de vuilcontainer is voor de meeste mensen lastig en tijdrovend, waardoor het vaak niet gebeurt. Gevolg is dat veel containers sterk vervuild zijn.

Schoonmaaktrucks
De klikobakken worden wekelijks, na het legen door vuilophaaldienst Selikor, gereinigd. Het spoelwater uit de container wordt opgevangen en op een verantwoorde manier afgevoerd naar onder meer een landbouwproject. Er zijn twee speciale schoonmaaktrucks aangeschaft om het werk zo goed en efficiënt mogelijk uit te voeren. Een derde schoonmaakwagen is al besteld en gaat in augustus rijden. Onder de groeiende klantenkring zijn zowel particulieren als commerciële bedrijven.

Sociaal project
KlikoLimpi is ook een sociaal project, waarbij mensen ingezet worden die een aansluiting op de reguliere arbeidsmarkt missen. Ook mensen die langere tijd uit het arbeidsproces waren door ziekte kunnen bij het project terecht. Zestien mensen gaan aan de slag bij KlikoLimpi. Het schoonmaken van een kliko kost 12,50 gulden voor particulieren. Offertes voor bedrijfscontainers zijn op aanvraag. Kijk voor meer informatie op de website.

2 reacties op “Schone kliko’s op straat”

  1. Het is te hopen dat dit project geleid wordt door een originele bewoner van Curaçao.
    Reden, er komen de laatste tijd vele uit l Nederland afkomstige beunhazers op Curaçao voor , die proberen de eiland bewoners te tillen. Een inlands eilandbewoner is gemakkelijker te traceren bij niet voldoen aan het overeen gekomen contract of verbintenis. Neem als voorbeeld een uit Rotterdam afkomstig projectontwikkelaar die vanuit Curaçao ( met al het geld van de belanghebber) naar Nederland vertrok, zonder 1 betonsteen te metselen. Vele van die zogenaamde vuilnisbakken schoonmakers, doen het werk niet, maar brengen je dat wel in rekening. Mijn jongste dochter heeft er ervaring mee. Een goeie raad, maak zelf je vuilnisbak schoon, tenzij hiertoe geen mogelijkheid, gemakshalve of lui. O,,, waar het Nederlandse arbeidsmarkt niet verzadigd van is. Iedere dag wordt er wel een oplichter ontmaskerd.

  2. Helemaal super idee zeg.