• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een ruzie tussen twee hartsvriendinnen, de kracht en corruptie van media en twee geliefdes die elkaar niet terugvinden. Teatro Luna Blou en La Tentashon hebben dit weekend drie totaal verschillende voorstellingen in petto.

Oliver Stone neemt het in de film Al Sur De La Frontera op voor Zuid-Amerikaanse presidenten. Hij is het zat dat figuren als Hugo Chávez en Eva Morales worden afgeschilderd als dictators door de media en steekt er een stokje voor. Stuk voor stuk maakt hij korte metten met leugens die op de wereld zijn geholpen. Stone gaat na wat er zich écht afspeelt in de achtertuin van de VS. De Spaanstalige voorstelling is vrijdagavond om 19.30 te zien. Een kaartje kost 13.50 gulden.

Kacho mes ta biba miho
Isolde en Martiza zijn boezemvriendinnen en trekken er regelmatig samen op uit. Elke dag leven zij er op los tot ze heftige ruzie krijgen. Isolde wordt uit huis gezet en smeekt haar eenzame blinde buurman om onderdak. Isolde doet er alles aan om Martiza terug te pakken en uiteindelijk betalen beide vrouwen een zware rekening. De Papiamentstalige voorstelling is zondag om 20.00 uur te zien. Een kaartje kost 27,50 gulden.

Kasimir en Karoline
De toneelacademie Maastricht, Luna Blou en La Tentashon slaan de handen ineen tijdens Kasimir en Karoline. De voorstelling toont het jonge stel op de Oktoberkermis in München in 1932. Kasimir was chauffeur, maar is net ontslagen; Karoline heeft haar baan nog. Ondanks hun liefde raken ze elkaar om deze reden kwijt. De kermis, de economische situatie en zijzelf geven hen niet de kans weer bij elkaar te komen.

Verhouding
Het Nederlandstalige theaterstuk toont de eeuwige strijd naar een betere toekomst en zet de verhouding tussen liefde en geld op scherp. Een kaartje voor de voorstelling kost 10 gulden. De voorstelling is vrijdag en zaterdag om 20.00 uur te zien en zondag om 19.00 uur bij La Tentashon.

www.versgeperst.com