• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wat krijg je als je drie mannen afkomstig uit Londen, Afghanistan en Utrecht op een podium neerzet op Curaçao? “Een spetterend show vol energie”, antwoordt Dara Faizi. Hij treedt samen met Adam Fields en Wouter Monden dit weekend op bij Brakkeput Mei Mei.

“Als ik geen comedian zou zijn geworden, was ik waarschijnlijk dood geweest”, grapt Adam. De in Londen geboren en getogen comedian kan zich geen andere baan voorstellen waarin hij zich lekker zou voelen. “Ik heb eigenlijk nooit een vaste baan gehad, ik ben inmiddels al twaalf jaar comedian.” Adam verhuisde vijftien jaar geleden van Londen naarAmsterdam. Zijn kracht ligt dan ook in de manier waarop hij Nederlandse ervaringen bekijkt met zijn Britse gevoel voor humor.

Studie afronden
De 22-jarige Dara is de jongste van het drietal. “Ik ben de benjamin van het stel, maar mijn Nederlands is wel een stuk beter dan dat van Adam”, vertelt de comedian. Dara werd geboren in Afghanistan en kwam veertien jaar geleden in Nederland wonen. “Als ik geen comedian zou zijn, zou ik mijn studie veel sneller afronden. Daarna zou ik waarschijnlijk management consultant worden bij Ahold en doodongelukkig. Ik denk dat ik zou eindigen als alcoholist.” Dara timmert al een paar jaar aan de weg als comedian en won in november de jury- en publieksprijs tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival.

‘Comedy moet je veel doen’
Wouter is eigenlijk nog een groentje in het komediewezen, maar heeft het drukker dan wie dan ook. Hij speelde in november mee in de finale van de Culture Comedy Award en ging naar huis met de juryprijs. “Sindsdien heb ik het razend druk, maar daar ben ik blij om. Om goed te worden als stand-up comedian moet je het veel doen en ik krijg de kans daarvoor.” Wouter werkte tot deze week als content manager, maar zoekt nu een parttime baan naast zijn leven als comedian. “Iemand ideeën?”

Beste comedyshow
Adam en Dara kennen elkaar inmiddels al een hele tijd. “Ik ken Dara nog van toen hij een foetus was”, vertelt Adam. “Wouter ken ik iets minder lang, maar we delen een kamer dus ik voel een band”, grapt de Londenaar. De heren zijn alle drie nooit eerder op Curaçao geweest. “We hebben nog weinig gezien, maar tot nu toe is het mooi en relaxed.” Over wat we van de show kunnen verwachten, willen de grappenmakers nog weinig kwijt. “De show wordt niet diepzinnig, gewoon een avond lachen. Het wordt zeker de beste comedyshow van dit weekend op Curaçao!”

Kaartjes
Adam Fields, Dara Faizi en Wouter Monden treden  vrijdag- en zaterdagavond om 21.00 uur op Brakkeput Mei Mei. Kaartjes zijn voor 25 gulden te koop bij Albert Heijn, Bruna, Landhuis Brakkeput Mei Mei, Mensings Caminada en Wereldstage.

2 reacties op “‘Niks diepzinnings, gewoon lachen!’”

  1. Wiels en Cooper zouden toch ook optreden ?

  2. NICE