• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Homofilie is nog steeds taboe. Ook op Curaçao kunnen homoseksuelen niet hand in hand door de straten paraderen. De Amsterdamse wethouder Andrée van Es is verbaasd over de manier waarop Curaçaose bestuurders omgaan met het homo-emancipatiebeleid op het eiland.

De Nederlandse wethouder zeer te spreken over de Curaçaose belangenorganisatie voor homoseksuelen.  “De organisatie biedt veiligheid aan homoseksuelen door hen te helpen zichzelf beter te begrijpen en voorlichting te geven aan anderen. Het idee voor een Pink House, waardoor het thema een duidelijk gezicht krijgt in de samenleving, is ook fantastisch. Zoiets hebben wij niet in Amsterdam”, aldus de wethouder.

Thema negeren
Frits van Capelle van Pink House is niet te spreken over de Curaçaose leiders als het op homoseksualiteit aankomt. “Curaçaose bestuurders negeren dit thema en onze verzoeken voor gesprekken volledig. Dat terwijl allerlei ontwikkelingen wél doorgaan en homo’s op steeds jongere leeftijd uit de kast komen op het eiland.”

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst
“Als er in Amsterdam sprake is van homodiscriminatie, laten onze bestuurders er geen misverstand over bestaan dat dit niet wordt geaccepteerd”, gaat Van Es verder. De wethouder wil Curaçao geen Nederlandse manieren opdringen, maar gunt de homobeweging op ons eiland wel een goed homo-emancipatiebeleid. Amsterdam en Curaçao hebben een bestuurlijke samenwerking als zustersteden, maar die verloopt in augustus. Van Es wil kijken of homo-emancipatie kan worden opgenomen in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

www.versgeperst.com