• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Natuurorganisatie Amigu di Tera Curaçao roept iedereen op het eiland op om te helpen met het tegengaan van illegale stort. Als voorbeeld noemt de organisatie de wijk Seru di Papaya, waar bewoners als gevolg van deze stort last hebben van een rattenplaag en hun uitzicht kwijtraken.

Bouwafval dient bij de afvalstort in Malpais te worden afgeleverd. “Sommige aannemers dumpen de rotzooi in de wildernis, bijvoorbeeld in Ronde Klip of Koraal Tabak”, laat de organisatie weten. “Maar zelfs woonwijken worden niet gespaard. Bovendien gaat men soms zover in het fraaie groen te storten dat midden in woongebied ligt, zoals bijvoorbeeld in de wijk Seru di Papaya.”

Beklag
Bewoners van deze woonwijk deden enkele jaren geleden al hun beklag over de illegale stort. “Maar de boosdoeners gaan gewoon door en hen kan het welzijn van de mensen, noch van de typische natuur van ons eiland iets schelen.” De organisatie roept iedereen op die iets weet van illegale stort te bellen met Servisio di Kòntròl I Siguridat op 917.  

2 reacties op “In actie tegen illegale stort”

 1. Autobanden, koelkasten, puin en tuinafval, het wordt op grote schaal gedumpt in Koraal Tabak. Een brievenschrijver noemde het van de week al de nieuwe land fill, een volkomen terecht vergelijk vooral ook door de enorme afgravingen die hier plaatsvinden. Een fraai recreatiegebied is in rap tempo bezig te verdwijnen. De conclusie lijkt gerechtvaardigd dat de eigenaren van Koraal Tabak (wie anders?) uit zijn op snel gewin met de verkoop van ‘hun’ diabaas, de landschappelijke rudimenten ten prooi latend aan milieucriminelen en andere onverlaten.

  De vraag is of dit mag, dan wel van de eigenaren verlangd kan worden dat Koraal Tabak zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke natuurlijke staat wordt gehouden. Daar lijkt het wel op. Ons planologisch draaiboek (EOP 1995) geeft aan Koraal Tabak de bestemming van ‘open land’. In dergelijk terrein dient behoud van landschap en natuur voorop te staan. De huidige roofbouw is dus niet toegestaan en dient onmiddellijk te worden gestopt.

 2. Gewoon waanzinnig zware boetes opleggen, of de dumptruck in beslag nemen en openbaar veilen (om de opruimkosten te betalen).
  En de daders natuurlijk met foto naam en toenaam in alle kranten.
  Als je illegale stort ziet, maak een foto waarop ook het nummerbord te lezen is!
  Pak die viezerikken gewoon hard hard aan.