• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het complete archief van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen en zijn Kabinet van 60 jaar is geordend, beschreven en toegankelijk gemaakt. Dit is gebeurd onder het beheer van het Nationaal Archief. Het compleet maken van dit archief vertegenwoordigt een cultuurhistorische waarde. 

Een overeenkomst van opneming en bewaring op het Kabinet werd afgelopen donderdag ondertekend. Namens het Kabinet tekende de directeur Jules Bijl en Nolda Römer-Kenepa als algemene landsarchivaris van Curaçao.

Nationaal archief
Het archief bevat de neerslag van het handelen van de Gouverneur als orgaan van het Koninkrijk en als hoofd van de landsregering over de afgelopen 60 jaar. In 1996 werd het archief over de periode 1952-1990 naar het Nationaal Archief aan de Scharlooweg getransporteerd om bewerkt en ontsloten te worden. Onlangs is ook het resterende archief over de periode 1991 tot en met 10 oktober 2010 overgedragen.

Boek
Het archief is beperkt openbaar, dat wil zeggen dat bepaalde archiefbescheiden in het geheel niet en andere onder voorwaarden aan onderzoekers ter inzage zijn. De niet-openbare bescheiden zijn in de inventaris gemerkt. Daarnaast genieten de wel openbare bescheiden ook nog enige vorm van bescherming. De archiefinventaris is vrijwel drukklaar en zal later dit jaar nog in boekvorm verschijnen.

1 reactie op “Archief Gouverneur compleet”

  1. WAAROM IS HET ARCHIEF BEPERKT OPENBAAR EN WELKE ZIJN DE BEPAALDE ARCHIEFBESCHEIDEN DIE NIET OPENBAAR ZIJN???