• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zangtalenten opgelet: in mei start radiostation Dolfijn FM met ‘The Golden Voice’. Dit is de eerste radiotalentenjacht waarbij deelnemers worden beoordeeld door een professionele jury en luisteraars. De winnaar wint 1.000 gulden en vliegt naar Miami om daar een eerste single op te nemen.

De competitie duurt meerdere weken en bestaat uit verschillende rondes. De deelnemers zingen live in de studio, maar nemen ook een track op onder professionele begeleiding. De jury bestaat onder andere uit Golden Earring-zanger Barry Hay en de muzieksamenstellers van Dolfijn FM. Het radiostation is nog bezig met een lokale artiest die in de jury zitting zal nemen. Daarnaast spelen de luisteraars een belangrijke rol.

Eigen single
De finale bestaat uit een live-avond op Mambo. Stationmanager Egon Sybrandy: “De winnaar mag in de beroemde Criteria/The Hit Factory Studio’s in Miami zijn of haar eigen single inzingen, onder begeleiding van een professionele producer.” Deze studio’s worden onder andere ook gebruikt door sterren als T-Pain en Travie McCoy. “De single wordt geschreven door Harald Ferwerda, die ook ‘Ieder Kind Een Kerstcadeau’ schreef. De track wordt opgenomen in het Engels”, zegt Sybrandy.

Opgeven
Iedereen vanaf 14 jaar mag meedoen met de talentenjacht. De auditie bestaat uit een couplet en een refrein in de studio’s van Dolfijn FM. Er zijn drie auditiedagen: zaterdag 2 april, zaterdag 16 april en donderdag 28 april tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook buiten die dagen is er de mogelijkheid om auditie te doen. Kijk hier voor meer informatie of geef je op via tgv@dolfijnfm.com.

www.versgeperst.com