• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

EINDHOVEN – Een hagelwitte catwalk en 16 volle vrouwen vormen vandaag het middelpunt van de Miss PLUSSIZE 2011 finale. Versgeperst.com volgt de Curaçaose Nefferth Bernadina. Vandaag is het erop of eronder.

Rond half 1 komen we de Grote Maten Beurs 2011 binnen. Op deze beurs, met naast enkele sieraden- en tassenstands vooral kledingboutiques, passen en shoppen grote vrouwen er vrolijk op los. Wij zoeken meteen de catwalk op en vinden daar finaliste Nefferth Bernadina met haar man en schoonouders.

Eelt op je ziel
De finale bestaat uit drie rondes; casual, zomerlook en gala. Haarstyliste en modeblogger Sylvia Hartman praat de finale aan elkaar. De jury bestaat uit voorzitter Geerthe Timmermans, catwalk coach Mona Schuitemaker en TV-Hagenees Henk Bres.”We zoeken iemand met eelt op haar ziel”, licht Bres desgevraagd toe, “je moet bestand zijn tegen de grappen die mensen over je maken.” Timmermans geeft aan dat de winnares de Plussize-organisatie een jaar lang moet vertegenwoordigen, “We kijken eerst naar de mens en dan naar ons zakelijk belang.”

Klassiek stoer
De finalistes zijn bij het kiezen van de kleding geholpen door stylisten. Maureen Heikamp stylde Bernadina, “Nefferth heeft een duidelijke eigen stijl, klassiek stoer, en daar wil ze niet snel van afwijken,” maar volgens Heikamp kan Bernadina alles aan. “Ze heeft een goede uitstraling en kan het ver schoppen.”

Warme persoonlijkheid
In de eerste twee rondes betreden de finalistes de catwalk telkens in paren. Sommige fans hebben spandoeken en ballonnen mee om hun favorieten aan te moedigen. Na twee rondes vragen we de mening van de jury. “Het niveau is hoog”, geeft Timmermans aan. Bernadina vindt ze een zelfverzekerde uitstraling hebben, “Nefferth is een warme persoonlijkheid, met oprechte interesse in mensen.”

Grande finale
Na een modeshow is het tijd voor het klapstuk van de verkiezing, de galaronde. De finalistes hebben in deze ronde de catwalk helemaal voor zichzelf. Als de eerste klanken van Edith Piafs ‘Non, je ne regrette rien’ door de luidsprekers klinken, betreedt Bernadina het podium. In een prachtige ijsblauw met donkergrijze jurk en met de uitstraling van een diva, oogst ze veel bewondering bij het publiek.

Vierde plaats
Tegen het einde van de middag is het moment daar. De jury begint de bekendmaking van de winnares met een compliment aan het adres van Bernadina en mede-finaliste Mandy. “Jullie hebben bij jullie galaronde een echte show weggegeven. Doe daar wat mee!” Helaas zit Bernadina niet bij de eerste drie, ze is met twaalf andere finalistes op de vierde plaats geëindigd.

Mooi wijf
Een dolgelukkige Simone krijgt de eervolle titel Miss PLUSSIZE 2011. Organisatrice Marlon Sebel is blij met de winnares, “Ze kwam binnen als girl nextdoor, maar ik heb haar de laatste maanden erg zien groeien.” Over Bernadina zegt ze, “Ik vind haar een mooi wijf, zo mooi.”

3 reacties op “‘Ik vind haar een mooi wijf’”

  1. Een hele mooie vrouw in een hele
    Mooi jurk!!

  2. Nefferth’s uitstraling: onbetaalbaar.

  3. Kracht,passie,een echte vrouw!! prachtig!!