• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Nefferth Bernadina werd 34 jaar geleden geboren op Curaçao. Ze ging in Nederland studeren, is inmiddels teamleider op een school en heeft haar plekje gevonden in Rotterdam. Ze is één van de zestien kandidaten die strijden om de Miss PLUSSIZE Fashion titel 2011 en vertelt ons de komende tijd over haar ervaringen.

Bungy jump jezelf

Door Nefferth Bernadina

Vandaag mag ik samen met 15 andere mooie volle dames stralen op de catwalk voor de MPS Fashion verkiezing 2011. Om te kunnen stralen, krijgt iedere finaliste een kleding-sponsor aangewezen. Voor mij viel de keuze op More2be, een modespeciaalzaak uit Veenendaal die moderne Nederlandse en Deense merken verkoopt voor de jonge vrouw van de 21ste eeuw (met een maatje meer).

Om half zeven (!) ging afgelopen dinsdagochtend bij mij de wekker al. Ik moest vanuit het zuiden van het land, richting Veenendaal afreizen omdat ik een pas-afspraak had met de winkelstyliste Maureen Heikamp. Nou beschouw ik mezelf al als een hardcore fashionista en werken met een styliste was nieuw terrein voor mij. Nu had ik twee mogelijkheden: mezelf helemaal overgeven en de styliste ‘carte blanche’ geven of kost wat het kost vasthouden aan mijn comfortzone.
Aan de ene kant moet je lekker en comfortabel voelen in de gekozen kleding. Aan de andere kant is het ook leuk om iets out-of-the-box te proberen. Conclusie? Ik besloot, tijdens de treinrit, om te gaan ‘bungy jumpen’ met de styliste.

Laat het me dat even uitleggen. Bungy jumpen of met andere woorden elastiekspringen is van oorsprong een oud indianenritueel. De legende vertelt dat een echtpaar ruzie had. De vrouw vluchtte, klom in een Banyan boom en bond haar enkels met lianen wijnstokken. Toen de man haar vond, sprong zij en de man volgde haar. De vrouw bleef hangen in de lucht en overleefde de sprong, maar de man niet. Wat heeft dit verhaal nu te maken met mijn pas-afspraak in Veenendaal?

Geef je over als bij een vrije val van de deze indianenvrouw, want de elastische koorden – jouw persoonlijke stijl – zal je behoeden voor een slechte keuzes/afloop. Zo gezegd zo gedaan! Met deze houding ging ik naar de pas-afspraak (en slaagde!) en met dezelfde visie ga ik naar de finale van MPS Fashion 2011.

“May the best woman win”.

Curacao Lifestyle - Nefferth Bernadina Miss Plus Size

Foto: Nefferth Bernadina en Maureen Heikamp

www.versgeperst.com