• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een nieuwe week vol theater breekt aan bij Teatro Luna Blou. Behalve de documentaire Curaçao waar de komende week de laatste voorstellingen van te zien zijn, is dit weekend het stuk Kasimir & Karoline ook nog te zien bij La Tentashon. Er gaan twee nieuwe voorstellingen in première.

Oliver Stone neemt het in de film Al Sur De La Frontera op voor Zuid-Amerikaanse presidenten. Hij is het zat dat figuren als Hugo Chávez en Eva Morales worden afgeschilderd als dictators door de media en steekt er een stokje voor. Stuk voor stuk maakt hij korte metten met leugens die op de wereld zijn geholpen. Stone gaat na wat er zich écht afspeelt in de achtertuin van de VS. De Spaanstalige voorstelling is vanavond te zien om 19.30 uur. Een kaartje kost 13,50 gulden.

Kacho mes ta biba miho
Isolde en Martiza zijn boezemvriendinnen en trekken er regelmatig samen op uit. Elke dag leven zij er op los tot ze heftige ruzie krijgen. Isolde wordt uit huis gezet en smeekt haar eenzame blinde buurman om onderdak. Isolde doet er alles aan om Martiza terug te pakken en uiteindelijk betalen beide vrouwen een zware rekening. De Papiamentstalige voorstelling is zaterdag om 21.00 uur en zondag om 20.00 uur te zien. Een kaartje kost 27,50 gulden.

Kasimir en Karoline
De toneelacademie Maastricht, Luna Blou en La Tentashon slaan de handen ineen tijdens Kasimir en Karoline. De voorstelling toont het jonge stel op de Oktoberkermis in München in 1932. Kasimir was chauffeur, maar is net ontslagen; Karoline heeft haar baan nog. Ondanks hun liefde raken ze elkaar om deze reden kwijt. De kermis, de economische situatie en zijzelf geven hen niet de kans weer bij elkaar te komen. Het Nederlandstalige theaterstuk toont de eeuwige strijd naar een betere toekomst en zet de verhouding tussen liefde en geld op scherp. Een kaartje voor de voorstelling kost 10 gulden. De voorstelling is zaterdag en zondag om 20.00 uur te zien bij La Tentashon.

Curaçao
De documentaire Curaçao duikt onder in de Hollandse gemeenschap op de voormalige Nederlandse kolonie Curaçao. De documentairemakers raken een gevoelige snaar en laten zien hoe deze Nederlandse gemeenschap geen benul heeft van hun eigen aandeel in de geschiedenis en de gevolgen daarvan op de samenleving. De film is Nederlandstalig en Engels ondertiteld. Een kaartje voor Curaçao kost 13,50 gulden. De Nederlandstalige voorstelling is zondag om 20.00 uur te zien, maandag om 19.30 uur, woensdag om 19.30 uur en donderdag om 19.30 uur.

1 reactie op “Vier voorstellingen bij Luna Blou”

  1. Teatro Luna Blou moet zich schamen, stop deze wanvoorstelling!