• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het nieuwste boek van John Baselmans is verschenen. ‘Nos Kultura’ is, na ‘Mañan’ en ‘Makamba’, het derde boek dat Baselmans geschreven heeft in de rij van inburgeringcursussen. In zijn nieuwe boek bespreekt Baselmans de cultuur van het eiland.

“Veel bewoners van het eiland beschouwen cultuur als een manier van leven en handelen waar ze zich achter schuilen. Het woord is een werkelijke toevlucht geworden in gesprekken en discussies. Het is onze cultuur en je moet het maar aannemen. Vraag je hoe de cultuur in elkaar zit, hoor je veelal duistere verhalen die bevestigen hoe het ontwikkelingsniveau van de mensen is,” vertelt Baselmans.

Cultureel erfgoed
Volgens Baselmans worden vele zaken en misstanden die nu niet lopen op het verleden gegooid. Er wordt volgens de schrijver met man en macht getracht om een cultureel erfgoed te kweken die nooit bestaan heeft. “Er is duidelijk een tendens te zien dat alles wat westers is of met de koloniale tijd te maken heeft, gewist wordt in onze moderne eilandcultuur.”

Ontwikkelingsniveau
Wereldwijd is men het erover eens dat cultuur een ontwikkelingsniveau is. Baselmans vraagt zich af of cultuur door mensen gewist en misvormd kan worden. Hij wil weten waarom dit gebeurt aangezien iedereen deel uitmaakt van een cultuur en zijn steentje bijdraagt. In zijn boek doorspit hij de cultuur van het eiland Curaçao.

Te koop
‘Nos Kultura’ is nu te koop bij de uitgever Lulu via deze link. Het boek is te reserveren bij de boekhandels Mensings Caminada en Bruna.

www.versgeperst.com