• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aan de Schottegatweg tegenover Mensing’s Caminada verrijst momenteel een groot winkelcentrum. Met de investering van 40 miljoen gulden moet uiteindelijk IssaSmall gerealiseerd worden. Ook komt er een restaurant in het gebouw.

Het gebouw heeft een hoogte van vier verdiepingen en volgens de plannen komt hier nog eentje bij, meldt Amigoe. Hier zal het restaurant gevestigd worden. Projectontwikkelaar Shady Issa laat weten dat er door de hevige regenval een vertraging van een half jaar is ontstaan, maar de ontwikkelaar hoopt de bouwwerkzaamheden in oktober te kunnen afronden.

11 reacties op “40 miljoen voor winkelcentrum”

 1. Ik heb zojuist het casco gezien in de Amigoe en dat lijkt niet op wat op deze impressie doet vermoeden. Dit plaatje is inderdaad super lelijk en ik hoop niet dat dit het wordt. Wat het casco betreft lijkt het een neoclassicistisch gebouw te gaan worden. Ik denk dat dit plaatje alleen ter illustratie is bedoeld(van de omvang). Dat het een groot gebouw wordt voor Curacao is wel zeker. Verder ben ik het niet eens met Peter van Dungen dat het luchthaven gebouw leljik is. Misschien is het wel een slecht gebouw maar lelijk is het niet. Maar ja dat gaat ook over smaak en dat is bij iedereen wel anders.

 2. Alhoewel een welstandcommissie (vroeger de schoonheidscommissie genoemd in Nederland) totaal niet gewenst is, lijkt het alsof we daar op Curaçao aan moeten gaan geloven. Een commissie die gaat keuren of een gebouw wel redelijk aan de minimale architectonische eisen voldoet. Overal worden alleen maar drama’s gebouwd. Het lijkt alsof er een soort wedstrijd is, wie de slechte gebouw kan neerzetten. Het vliegveld is daar een groot voorbeeld van en een het nieuwe ziekenhuis dreigt ook die kant op te gaan. Diep triest.

 3. Dit kan je niet menen, 40 miljoen voor dit afschuwelijk ding ?

 4. Weer een luxe mall op dit stukje eiland terwijl de upperclass beperkt is en ook liever in Miami hun inkopen doet. Of dacht deze ontwikkelaar dat de minder bedeelden ook vanuit het niets hun toevlucht naar deze mall zullen vinden? Wordt vervolgd!!

 5. Lijkt op de achtergrond van een slecht computerspelletje…

 6. Hoe kan men voor zo’n torenflat nou een vergunning afgeven?

 7. lelijk nutteloos en duur? lijkt er wel op

 8. Het volgende debacle.

 9. Hoe denken ze een winkelcentrum van 40 miljoen rendabel te maken op een eiland als Curacao! Ik geef ze 18 maanden!!

 10. here we go again…. ja dees mooi al die lege panden gaat nergens over moet je eens bij salina kijken hoeveel er leeg staan voordat je punda binnen rijd …. GEEN KIP! !
  but a lifeless concrete jungle…..

 11. Precies wat we nodig hebben…nog een leeg gebouw op dit eiland…