• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Teatro Luna Blou en La Tentashon reizen deze week van Curaçao tot München en terug. Behalve de veelbesproken documentaire Curaçao, is ook de voorstelling ‘Kasimir en Karoline’ te zien. Dit stuk gaat over een jong, verliefd stel in München ten tijde van de enorme economische depressie.

De documentaire Curaçao duikt onder in de Hollandse gemeenschap op de voormalige Nederlandse kolonie Curaçao. De documentairemakers raken een gevoelige snaar en laten zien hoe deze Nederlandse gemeenschap geen benul heeft van hun eigen aandeel in de geschiedenis en de gevolgen daarvan op de samenleving. De film is Nederlandstalig en Engels ondertiteld. Een kaartje voor Curaçao kost 13,50 gulden. De voorstelling is op de volgende momenten te zien:

Vrijdag 18 maart 20.00 uur (Na de film zal Sidney (Bicho) Justiana een statement uitspreken waarop het publiek kan reageren)
Zaterdag 19 maart om 17.00 uur (Na de film zal Eugene Maduro een statement uitspreken waarop  het publiek kan reageren)
Zaterdag 19 maart 20.00 uur (Na de film zal Angelica Parris een statement uitspreken waarop het publiek kan reageren)
Zondag 20 maart 15.00 uur (Na de film zal Alex Rosaria een statement uitspreken waarop het publiek kan reageren)
Zondag 20 maart 19.00 uur (Na de film zal Max Elstak een statement uitspreken waarop het publiek kan reageren)
Maandag 21 maart om 19.30 uur
Woensdag 23 maart om 19.30 uur
Donderdag 24 maart om 19.30 uur

Kasimir en Karoline
De toneelacademie Maastricht, Luna Blou en La Tentashon slaan de handen ineen tijdens Kasimir en Karoline. De voorstelling toont het jonge stel op de Oktoberkermis in München in 1932. Kasimir was chauffeur, maar is net ontslagen; Karoline heeft haar baan nog. Ondanks hun liefde raken ze elkaar om deze reden kwijt. De kermis, de economische situatie en zijzelf geven hen niet de kans weer bij elkaar te komen. Het Nederlandstalige theaterstuk toont de eeuwige strijd naar een betere toekomst en zet de verhouding tussen liefde en geld op scherp. Een kaartje voor de voorstelling kost 10 gulden. Op de volgende momenten is het stuk te zien:

Donderdag 24 maart om 21.00 uur
Zaterdag 26 maart om 20.00 uur
Zondag 27 maart 20.00 uur

1 reactie op “Van Curaçao tot München”

  1. FANTASTISCH