• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Willemstad staat volgend weekend in het teken van talent en creativiteit. Voor de tweede keer wordt het International Street Painting Festival, Colors of Willemstad, georganiseerd op het eiland. Zowel lokale als internationale deelnemers laten in de straten van Punda en Otrobanda hun talent zien.

Colors of Willemstad is een vrij toegankelijk straat evenement. De basis van het evenement ligt bij street painting, een van oorsprong Italiaanse kunstvorm uit de zestiende eeuw. Hierbij gebruiken de kunstenaars speciaal pastelkrijt om tekeningen op straat te maken. Op Curaçao is het ook voor professionele kunstschilders een uitdaging om mee te doen, omdat het hier een nog vrij onbekend fenomeen is.

Ieder talent welkom
Naast de street painters zijn ook andere talenten welkom op het festival. De organisatie wilt een zo breed mogelijke groep artistiek talent bij elkaar brengen, dus ook livings statues, dansers, zangers en toneelsspelers kunnen hun kunsten vertonen. Daarnaast houden galerijen en kunstenaars workshops of stellen zij hun werk ten toon.

Workshops
In de week voorafgaand aan het festival worden er workshops gegeven door internationale street painters. Tijdens deze workshops komt de geschiedenis aan bod, evenals de technieken van het vak. Voor meer informatie kan er gebeld worden naar 461-9393 of 561-1941. Via e-mail kan ook: dutchdream@carib-online.net of curacaodream@caribonline.net.

www.versgeperst.com