• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aan kunst en cultuur ontbreekt het je de komende week niet. Dit weekend worden er drie nieuwe exposities geopend gevolgd door een lezing. De lezing geeft weer hoe kunst het beeld, de cultuur en economie van een gemeenschap beïnvloed.

Het weekend wordt vrijdagavond ingeluid bij Mon Art Gallery. Scherpe contrasten, ruw keramiek en gedetailleerde patronen in glazuur kenmerken de expositie Contemporary Contrasts van Evelien Sipkes. Sipkes lijdt haar kunstzinnige sieraden en objecten af van de van de Afrikaanse kunst door met eenvoudige materialen haar werk te laten schitteren. De expositie wordt vrijdag geopend om 19.00 uur en loopt tot 18 april.

Zaterdag bij Bloemhof
De zaterdag staat in het teken van Extra Blond. De expositie laat foto’s zien van Hans Fonk en zijn dochter Allïa Fonk. Fonk fotografeerde typische Curaçaose taferelen terwijl de foto’s van zijn dochter ook internationale beelden vastlegt. Zij maakte grote foto’s en collages van onder andere het Paul Getty Museum en de Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, de stranden van Malibu en Santa Monica en de Opera Garnier in Parijs. De expositie Extra Blond wordt zaterdag om 17.00 uur geopend en duurt tot 9 april.

 Zaterdag bij Alma Blou
Gallery Alma Blou opend dit weekend de oorlog. De expositie The Great Spiritual War laat werk zien van  kunstenaar Philippe Zanolino. De expositie is een eerbetoon aan de surrealist Rene Magritte die mysterie van het leven zichtbaar wilde maken. Margritte maakte bijvoorbeeld Teh Great War, een werk wat het misbruik uit de Eerste Wereldoorlog verbeeldt. The Great Spiritual War is te zien tot 3 april en wordt zaterdag om 19.30 uur geopend.

Lezing bij Bloemhof
“Van de oude Romeinen tot in het hedendaagse Bilbao worden samenlevingen verrijkt door kunst, variërend van een fontein in een park tot een metershoge Picasso op een plein in Chicago”, vertelt kunsthistorica Susan Wilczak. Zij geeft dinsdag in Landhuis Bloemhof de lezing Thoughts on Public Art and Community Transformation. In haar lezing vertelt ze over het verband tussen culturele en economische ontwikkelingen en geeft ze voorbeelden van hoe kunst de samenleving heeft beïnvloed. Wilczak’s lezing vindt dinsdag om 19.30 uur plaats.

1 reactie op “Kunstweekend gevolgd door lezing”

  1. Susan is a very distinguished art historian and a most interesting lecturer.